17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині депутати проти перейменування смт

Депутати Димитрівської селищної ради (неподалік Олександрії, Кіровоградської області) висловилися проти перейменування свого населеного пункту. Питання обговорювалося після сесії сьогодні, 9 червня, пише Моя Олександрія.
 
Закривши засідання, селищний голова Тетяна Бандурко зачитала повідомлення Українського інституту національної пам'яті про те, що Димитрове підлягає перейменуванню. Процедуру необхідно провести до 21 листопада.
Депутати зустріли перспективу перейменування без ентузіазму. Не знайшлося жодного прихильника – всі проти.
Депутат Станіслав Карета нагадав, що Георгій Димитров, на честь якого названо селище, був діячем болгарського і міжнародного комуністичного руху, а не радянського. До того ж, прославився боротьбою проти нацизму – брав участь у підпалі рейхстагу в 1933 році.
– Димитров, це що, радянський діяч? – Сказав депутат. – Він рейхстаг спалив і керував болгарами.
Ще один депутат, Людмила Рожкова, запропонувала повернути селищу назву Нове життя. Так по народному називали Пантаївка та Димитрове будівельники, які зводили селища. Пізніше депутат уточнила, що це була жартівлива, а не серйозна пропозицію.
Бандурко повідомила, що до неї звернулися 34 активіста громадської організації "Рідний Дім. Димитрове", які теж виступають проти перейменування.
В кінці обговорення селищний голова заявила, що має намір скликати з цього питання громадські слухання, а поки пропонує депутатам зустрітися з виборцями і почути їхню думку.
Нагадаємо, 15 травня президент Порошенко підписав закони про декомунізацію. 21 травня вoни вступили в силу.
 

На Кіровоградщині депутати проти перейменування смт
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований