28 квітня 2024, неділя

Кіровоградщина взяла участь у Всеукраїнському аграрному Віче

4 червня у Києві було проведено Перше Всеукраїнське аграрне Віче, на яке з’їхалися представники з усієї України, а це – понад 5 тисяч представників аграрного сектору, експертів, громадських та політичних активістів. в тому числі і з Кіровоградщини, пише Повінь.
 
На віче також були присутні члени  регіональної парторганізації АПУ з різних районів Кіровоградської області, Долинського, Петрівського, Маловисківського, Кіровоградського, Новомиргородського, та інших районів разом з обласним керівництвом партії Олексіем Романовим, Андріем Жилою та радником голови Аграрного Союзу України Олександром Сокиріним. Кіровоградці підтримали ініціативи та звернення, які були проголошені  на Аграрному Віче вищому керівництву держави.
На віче було ухвалено рішення створити потужний політичний рух на базі Аграрної партії України, яку очолює Віталій Скоцик.
Також в інтерв’ю для "Повені" голова Аграрної партії України Віталій Скоцик поділився своїми поглядами на розвиток Кіровоградщини.
Чим на Вашу думку Кіровоградщина цікава для аграріїв?
Я був двічі в Кіровограді на аграрних форумах. Вимушений сказати, що аграрії багаті люди на Кіровоградщині, з хорошою прибутковістю, тому вони ще не зовсім розуміють всі ті загрози, які є сьогодні навкруг них. Якщо в цілому розуміти, що аграрне виробництво по Україні втратило 20 млрд. грн. оборотного капіталу то це говорить про те, що такої прибутковості, яка була минулі роки, вже не буде.
Потрібно залучатися до побудови цієї політичної сили і відстоювати свої інтереси спочатку на місцевому рівні, а потім на загальнодержавному. Я надіюся, що ми на Кіровоградщині, разом з керівництвом партії зможемо активізувати людей.
Який сектор агропромислового виробництва повинен бути найбільш дотаційним?
Ми не повинні сьогодні говорити про дотації, ми повинні говорити про умови розвитку аграрного виробництва і переробки. Держава зараз не втому стані де вона може дотувати аграрне виробництво, але ми сьогодні повинні звернути серйозну увагу на наше тваринництво і особливо на скотарство. За 9 років у приватному секторі ми втратили майже 2 млн. корів, а поголів’я великої рогатої худобі зменшилося майже на 9%. Виробництв молока також іде до низу і ні для кого не секрет, що в сільських територіях це один із основних видів доходу.
Ми повинні подивитися з точки зору Держави подивитися яким чином ми можемо допомогти аграріям заробляти більше на тому молоці, яке вони виробляють в присадибних господарствах. Не поганим інструментом були б обслуговуючі виробничі кооперативи. У нас є досвід в тому числі і по Полтавщині. Вони потребують певних коштів, але ці кошти ми генеруємо через експорт тої продукції, яку ми маємо в рослинництві на сьогодні. Якщо ми правильно розподілимо надходження на ті галузі які цього потребують, то ми можемо покращити ситуацію і для молочарів це був би вагомий крок.
Але глобально сьогодні треба говорити про те, що ми повинні реалізовувати на зовнішній ринок закінчену продукцію, ми повинні налагодити виробництво глибокої переробки в першу чергу в своїй Державі. Для цього потрібні інвестиції і, звичайно, зміни до законодавства.
Кіровоградщина взяла участь у Всеукраїнському аграрному Віче
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований