26 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді досі є вулиця, названа на честь діючої депутатки Держдуми РФ, що голосувала за анексію Криму

У Кіровському районі міста Кіровограда досі є вулиця Валентини Терешкової, названа на честь нинішньої депутатки Державної Думи Російської Федерації, обраної від провладної партії «Єдина Росія». За офіційною інформацією, депутат Валентина Терешкова голосувала за анексію Українського Криму та за надання дозволу на введення російських військ в Україну. Про це пише Златопіль.
 
Нагадаємо, Валенти́на Володи́мирівна Терешко́ва (6 березня 1937, с. Масленниково, Тутаєвський район, Ярославська область, РРФСР, СРСР) — російський радянський космонавт. Льотчик-космонавт СРСР (1963). Герой Радянського Союзу (1963). Перша у світі жінка-космонавт. Кандидат технічних наук (1977). Полковник (1970), а нині — генерал-майор авіації у відставці (перша в російській армії жінка-генерал).
Депутат Державної думи VI скликання від «Єдиної Росії», заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ. Член Вищої ради «Єдиної Росії».
Терешкова також входить до міжфракційної депутатської групи «по защите христианских ценностей». В цій ролі вона підтримує внесення змін до Конституції Росії, згідно яким «православие является основой национальной и культурной самобытности России».
26 червня 2015 року Кіровоградська обласна громадська організація «Комітет відновлення історичної справедливості» подала на розгляд Кіровоградської міськради концепцію топонімічної політики, розроблену громадськими діячами Дмитром Сінченком та Ігорем Козубом. Згідно пропозицій першочергових перейменувань, вулицю Терешкової пропонується перейменувати на честь українського гетьмана Кирила Розумовського, який був безпосередньо причетний до створення нашого міста.
 

У Кіровограді досі є вулиця, названа на честь діючої депутатки Держдуми РФ, що голосувала за анексію Криму
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований