18 травня 2024, субота

«Батьківщина» переконала колег по коаліції відхилити законопроект, який провокував нові корупційні схеми

30 червня Верховна Рада відхилила проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу) (№2055а). За нього проголосувало лише 187 депутатів.
Фракція «Батьківщина» виступила категорично проти ухвалення даного законопроекту. Всупереч Коаліційній угоді, яка передбачає дерегуляцію бізнесу, він запроваджував нове ліцензування окремих видів діяльності, зокрема на ринку природного газу, і фактично створював передумови для організації нових корупційних схем.
«Цей закон – яскравий приклад того, як абсолютно лобістські, дуже сумнівні з корупційної точки зору закони протягуються через Верховну Раду замість того, щоб розглядати дійсно потрібні законопроекти. Як той же закон про пенсії…, ті закони, які допоможуть реально наповнити державний бюджет, а не створювати додаткові корупційні схеми» – заявив, коментуючи цей закон, Сергій Власенко.
«Батьківщина» закликала інші фракції коаліції дотримуватись положень коаліційної угоди і не голосувати за цей документ. В результаті, даний проект закону був парламентом відхилений.
Зі свого боку, «Батьківщина» вимагає першорядного прийняття наступних законопроектів:
1. №2883 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо  індексації грошових доходів громадян)»
Дозволяє проіндексувати зарплати, пенсії та соціальні виплати громадянам на рівень зростання цін.
2. № 2835 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення»
Дозволяє зменшити тарифи на побутовий газ, опалення та гарячу воду, за рахунок використання газу вітчизняного видобутку.
3. № 2832 «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення захисту громадян від необгрунтованого підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги)»
Спрямовує увесь природний газ, видобутий в Україні на потреби населення. Зобов’язує облгази встановити до початку нового опалювального сезону газові лічильники для 100% споживачів. Робить публічною структуру комунальних тарифів за рахунок її оприлюднення на сайті НКРЕ.
4. № 2698 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів)»
Передбачає скасування 15% податку на пенсії та відновлення пенсійних виплат працюючим пенсіонерам у повному обсязі.
5. № 2682 «Про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України»
Дозволить зупинити несправедливе оподаткування пенсій.
«Батьківщина» переконала колег по коаліції відхилити законопроект, який провокував нові корупційні схеми
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований