21 травня 2024, вівторок

«Чесно» оприлюднив список найбільших прогульників у Кіровоградській міськраді

У рамках кампанії «Чесна весна – відрповідальна осінь» всеукраїнський рух «Чесно» провів моніторинг роботи місцевих рад та визначив депутатів, кандидатів на відкликання, згідно ст.37, ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», котрі пропустили понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року починаючи з 2011-го. Результати моніторингу були ооголошені сьогодні, 1 липня, у Кіровоградському прес-клубі, пише кореспондент Златополя.
Серед прогульників сесій такі знані у Кіровограді постаті як Наталія Бабенко – нинішній начальник управління торгівлі міськради; правник, постійний кандидат в мери Володими Ярошенко; екс-батьківщинівець і майже екс-депутат – Сергій Михальонок і коллега, журналіст телеканалу «1+1», нині вже не депутат Олена Шворак. Усього в списку 18 осіб. 
Ще більше депутатів, а саме 26, виявились активними прогульниками засідань постійних депутатських комісій. Серед особистостей – все ті ж Михальонок, Бабенко та Ярошенко, а також підприємець Лариса Онул, керівник одного з ЖЕО Андрій Кур’ян та сам секретар міськради Іван Марковський. 
За словами Ірини Федорів, регіонального координатора Громадського руху «Чесно», кожному з депутатів було надано можливість пояснити свою відсутність. Наводимо приклади найбільш цікавих з них. 
Сергій Табалов, висуванець “Фронту Змін”, свої пропуски засідань пояснює проблемами зі станом здоров‘я. Табалов має більше 50% пропусків засідань ради у 2012 та 2013 роках (а також – більше 50% пропусків засідань комісій з 2011 по 2014 роки). Сам Табалов у червні 2014-го року запропонував раді саморозпуститися, але прикладу не подав й залишився з мандатом.
“В 2012-м и 2013-м году я вообще не видел смысла к горсовету близко подходить! Потому как поступали, делали и решали все только один человек, а депутат – это была номинальная личность, которая абсолютно ничего не могла, даже если хотела сделать или предпринять. Скажите, был ли смысл в 2012-м и 2013-м году ходить на сессии, на комиссии или еще куда-то? При господине Ларине и при всей его команде и 48 голосах регионалов в горсовете при необходимых 39-ти голосах?”, – виправдовується депутат Сергій Табалов.
Світлана Манжул  (фракція Батьківщина) була відсутньою на більш ніж 50% відсотках сесій ради у  2012 і 2013 роках.
“Засідання пропускала з особистих причин: хвороби, від‘їзди”, – каже депутатка Манжул. “У мене офіційної роботи немає, тому і необхідності брати лікарняний немає, а відрядження теж не оформлюється. Але те, що я хворію, то це воно так, мені нема чого тут соромитися, бо воно так і є. Якщо ти кажеш, що ти захворів, то ти ж не будеш обманювати, бо навіщо навіть накликувати цю біду? я людина суєвєрна…”
Голова кіровоградського УДАРу Лариса Онул не впевнена у тому, що дані, які міська рада надала Громадському руху ЧЕСНО на інформаційний запит, відповідають дійсності:
“У 2014 році я була на більшості комісій. Інформацію, яку надаєте ви, перегляну в міськвідділі депутатського корпусу. Якщо і була відсутня, то коли мене попереджали про комісію не завчасно, були сплановані ділові поїздки”.
«Чесно» оприлюднив список найбільших прогульників у Кіровоградській міськраді
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований