29 березня 2024, п’ятниця

Кіровоград: Ленінський район стане Шевченківським?

Днями, 7 липня, пройшла сесія Ленінської районної в місті Кіровограді ради, на якій депутати підтримали подання свого колеги Ігоря Бур'янова про перейменування Ленінського району міста на Шевченківський. Про  це Златополю повідомив громадський активіст Олекснадр Ратушняк.
Як повідомив активіст, 26 депутатів Ленінської райради підтримали депутатський запит Бур'янова стосовно перейменування району на Шевченківський. Імовірно, вплив на депутатів справила промова активіста Сергія Запорожана, який зазначив під час виступу, що таким чином депутати зроблять крок до позбавлення від тоталітарного минулого. 
– Зараз, – повідомив Олександр Ратушняк, – справа за Кіровоградською міськрадою. Перейменування району міста мають погодити саме вони. 
Нагадаємо, що це не перша спроба Ігоря Бур'янова змінити назву району: ще у вересні 2011 депутат подавав депутатський запит про перейменування району на честь Тараса Шевченка, однак тоді його підтримало всього 9 колег. 
Разом з тим, як повідомив нам голова Кіровської районної у місті Кіровограді ради Сергій Горбовський, питання перейменування Кіровського району буде вирішуватися уже після того, як в законі буде чітко прописано чи збережуться в Кіровограді районні в місті ради і поділ на райони. Якщо поділ все-таки буде збережено, Кіровська райрада "не йтиме шляхом Ленінської", а буде проводити громадські обговорення.
– У нас також уже є різні варіанти для назви району. – повідомив Сергій Горбовський, – Пропонують назвати і Козачий і Інгульський, але право вирішувати ми віддамо громаді.
Кіровоград: Ленінський район стане Шевченківським?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований