29 вересня 2024, неділя

Голова Кіровоградської облради пояснив необхідність мораторію на продаж землі

Сьогодні, під час пленарного засідання сесії Кіровоградської облради, депутат обласної ради Іван Владов ініціював звернення до Верховної ради з закликом продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Ініціативу підтримали 63 депутати. Чим викликане звернення та наскільки воно важливе для сільськогосподарського сектору області, журналістам пояснив голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, пише Златопіль.
 
«Це звернення викликано тим, що представники аграрного комплексу області звернулися до обласної ради щодо продовження мораторію на продаж землі, оскільки, якщо Верховна Рада не прийме рішення про продовження мораторію, то з 1 січня 2016 року ми отримаємо «ринок землі»,- зазначив Олександр Чорноіваненко. «На жаль, ми вже маємо негативний досвід, коли після отримання певних папірців на землю, їх за копійки забрали олігархи. Позиція депутатського корпусу з цього приводу є чіткою».
Голова облради, зокрема, наголосив: для того, щоб розпочати «ринок землі», потрібно спочатку вибудувати дорожню карту, щоб система була прозора та зрозуміла, щоб земля мала нормальну вартість, а не 22 тисячі за 1 га, щоб вартість землі була наближена до світової, адже ми продаємо продукцію сільськогосподарського виробництва за межі України по світовим цінам.
Друге звернення Владова – стосовно збереження діючої системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників у 2016 році направити до Кабінету Міністрів України. як зазначає Олександр Анатолійович, стосується того, що з 1 січня 2016 року призупиняється пільга для наших сільгоспвиробників щодо сплати податку на додану вартість. 
– Зараз така норма існує до 1 січня 2016 року. – говорить голова облради. – Ці кошти сільгоспвиробник акумулює у нашому казначействі і потім використовує на розвиток свого виробництва. Якщо такої норми не буде, то ми втрачаємо ці кошти, які нададуть можливість надалі розвиватися аграрному сектору.
 

Голова Кіровоградської облради пояснив необхідність мораторію на продаж землі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований