30 квітня 2024, вівторок

У Кіровограді демонтували меморіальну дошку комуністу

У Кіровограді демонтували меморіальну дошку Анатолію Луначарському. Про це пишуть Новини Кіровоградщини з посиланням на повідомлення у Фейсбук місцевого активіста Костянтина Полякова.
Буквально минулої неділі ми з Сергієм Запорожаном звернули увагу на те, що необхідно демонтувати меморіальну дошку кату українського народу Луначарському, розміщену на будівлі Кіровоградської обласної державної адміністрації, а на її місце встановити адекватну, якісну меморіальну дошку на честь В`ячеслава Чорновола. Не знаю, чи підстлухав нас хто, але вже наступного дня дошка була відсутня.  – написав Костантин Поляков. 
Також активіст просить зняти дошку Фрунзе на Будинку офіцерів.

Буквально минулої неділі ми з Сергій Запорожан звернули увагу на те, що необхідно демонтувати меморіальну дошку кату укр…

Posted by Костянтин Поляков on 29 липня 2015 р.

Довідка: Анатолій Луначарський – З жовтня 1917 і до 1929 – народний комісар освіти. Один з організаторів і теоретик радянської системи освіти, вищої та професійно-технічного навчання. Під час Громадянської війни 1918-1920 виїжджав на фронти, вів агітацію. Був причетний до знесення частини пам'яток культури та створенню нових, присвячених діячам революції і їх попередникам, шляхом переробки їх із вже існуючих. Був прихильником організації «філософського пароплава» 1922 (масової висилки найбільших російських вчених і мислителів за кордон), звільнень старих професорів з радянських вузів з політичних мотивів. Фактично санкціонував розгром старої Академії наук в ім'я створення Комуністичної академії як противаги традиційному вищої освіти. Під його керівництвом радянська система освіти була переорієнтована з отримання знань на політичну обробку нових поколінь у дусі комуністичної ідеології. 
У Кіровограді демонтували меморіальну дошку комуністу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований