04 травня 2024, субота

Кіровоградець став головою Соціалістичної партії України

Відповідно до рішення Політичної ради СПУ від 15 липня 2015 року учора, 1 серпня 2015 року, в м. Києві відбулося засідання ІІ етапу ХХ позачергового з’їзду Соціалістичної партії України. Участь взяли делегати майже з усіх областей України, у тому числі, і з Кіровоградської.
 
На розгляд з’їзду виносилися такі питання:
1. Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та завдання партійних організацій СПУ на поточний період.
2. Про участь СПУ в місцевих виборах 2015 року.
3. Про Статут СПУ (нова редакція).
4. Про символіку партії.
5. Вибори керівних органів СПУ.
У зв'язку з незадовільним станом здоров'я Микола Рудьковський виявив бажання залишити посаду голови партії. Відбулися вибори нового голови партії. Одноголосним рішенням Головою Соціалістичної партії України обрано першого секретаря Кіровоградського обкому СПУ Садового Миколу Ілліча.
Довідка: Садовий Микола Ілліч – український науковець і політик, доктор педагогічних наук (2002), професор (2003); проректор з наукової роботи (з вересня 2011), професор кафедри фізики та методики її викладання, завідувач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності (з вересня 2012), керівник лабораторії дидактики фізики Інституту педагогіки НАПН України (з червня 2012) Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Засновник Кіровоградської обласної організації Соціалістичної партії України (вересень 1991), перший секретар Кіровоградського обласного комітету Соціалістичної партії України (1991 — по теперішній час).
Депутат Кіровоградської обласної ради (березень 1994 — серпень 1998) за списками Соціалістичної партії України. На час виборів кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, член СПУ, голова обласної партійної організації. У Кіровоградській обласній раді входив до фракції СПУ (з березня 1994) та до комітету з питань освіти (з квітня 1994).
Депутат Кіровоградської міської ради 24 скликання з березня 2002 по березень 2005 р. (достроково склав повноваження в зв'язку обранням народним депутатом України). На час виборів кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені В.Винниченка, член СПУ, голова обласної партійної організації. У Кіровоградській міській раді входив до фракції СПУ та до бюджетного комітету.
Народний депутат України 4-го скликання з березня 2005 до квітня 2006 від СПУ, № 24 в партійному списку. На час виборів: депутат Кіровоградської міської ради, доктор педагогічних наук, професор кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, член СПУ. У Верховній Раді України входив до фракції СПУ (з березня 2005) та до Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України (з квітня 2005). Член колегій Міністерства освіти і науки України (2006–2007).
Народний депутат України 5-го скликання з квітня 2006 до листопада 2007 від СПУ, № 23 в партійному списку. На час виборів: народний депутат України, член СПУ. У Верховній Раді України входив до фракції СПУ (з квітня 2006). Секретар Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України (з липня 2006).
Розробник і автор 43 законопроектів (8 діючих Законів України) та Постанов Верховної Ради України щодо побудови інформаційного суспільства в Україні, інноваційного розвитку держави, соціального захисту вчителя і науковця, студента, забезпечення обов'язкової середньої освіти, збереження і розвитку профтехосвіти і вищої школи.
Депутат Кіровоградської міської ради 6-го скликання з листопада 2010 р. На час виборів доктор педагогічних наук, професор кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Винниченка, член СПУ, перший секретар обласного комітету СПУ. У Кіровоградській міській раді входить до комітету міськради з власності.
Президент Всеукраїнської Асоціації Працівників професійно-технічної освіти України (з травня 2005).
Член президії Всеукраїнської громадської організації «Громадська Рада освітян і науковців України» (ГРОНУ) (з січня 2005).
 

Кіровоградець став головою Соціалістичної партії України
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований