30 вересня 2024, понеділок

Андрій Табалов: “Долю нової назви Кіровограда мають вирішувати самі кіровоградці”

Екс-нардеп а нині голова ГО "Рідний Кіровоград" виступив з пропозицією проведення процесу перейменування міста шляхом проведення місцевого референдуму.  Про це він повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції, повідомляє кореспондент Златополя.
 
За словами Табалова активістами громадської організації  було проведено опитування під час котрого вдалось дізнатись думку 47543 кіровоградців щодо необхідності проведення референдуму. За дану пропозицію проголосувала абсолютна більшість респондентів.
"Законодавчо це можливо зробити шляхом внесення змін до "декомунізаційного закону" та прописання в ному пункту, щодо обов'язковості проведення місцевого референдуму перед офіційним перейменуванням. Що ж до Закону, котрий би регламентував проведення подібного референдуму, то наразі у Верховній Раді лежить 4 проекти подібного закону, тож за місяць, що залишився до проведення чергового засідання Ради, можна провести всю підготовчу роботу та вийти на сесію з готовими пропозиціями", – підкреслив Андрій Табалов.
Свої пропозиції представники "Рідного Кіроворада" передала спікеру Верховної Ради Гройсману, а також депутатм від Кіровоградщини Костянтину Яринічу, Станіславу Березкіну та Олександру Горбунову.
Що ж до власних вподобань, то пан Табалов вважає, що перейменування міста наразі не на часі, однак віддає перевагу назвам Інгульськ, Златопіль та Кропивницький.
Представники партії "Рідне місто" Олександр Шамардін та Генадій Осетров підтримали пропозицію Олександра Табалова та виступають за просування даного питання не лише шляхом подання відповідних листів від громадської організації, але й шляхом підтримання даної пропозиції Кіровоградської міською радою.
На запитання журналістів, чи не перевантажить день проведення місцевого референдуму в один день з місцевими виборами у жовтні цього року Андрій Табалов зізнався, розуміє нелогічність подібного рішення, однак іншого виходу з ситуацї не бачить.
 

Андрій Табалов: “Долю нової назви Кіровограда мають вирішувати самі кіровоградці”
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований