28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині “Свобода” розпочала перемовини про створення фронту опору антиукраїнським силам

3 серпня 2015 року за ініціативи голови Світловодської міської організації ВО «Свобода» Руслана Степури відбувся круглий стіл патріотично налаштованих громадських організацій та небайдужих активістів. Захід відбувся у центральній міській бібліотеці міста Світловодськ на Кіровоградщині
 
Темою розмови місцевих діячів стали політична ситуація в районі та потреба створення єдиного фронту опору силам комуністів та реваншистів напередодні місцевих виборів.
До заходу, організованого Русланом Степурою, долучилися активісти Цивільного корпусу «Азов», члени ТОВ «Просвіта», а також переселенці з Донеччини, які змушені були вкоренитися у Світловодському районі внаслідок бойових дій на Сході.
За словами Руслана Степури, на цій зустрічі розпочався процес напрацювання резолюції, покликаної чітко окреслити пункти, в яких активісти зуміють досягти згоди.
«Було дуже багато запитань особисто до мене. Наприклад, питали: чому слід гуртуватися навколо «Свободи»? Чому саме я ініціюю подібні заходи? Також людей цікавили мої подальші плани як політика. Я зробив офіційну заяву про те, що маю амбіції та політичну волю балотуватися на посаду міського голови Світловодська», – коментує перебіг розмови друг Руслан.
Згодом, даючи чіткі відповіді на поставлені питання, голова Світловодської міської «Свободи» розповів про свою діяльність до Революції гідності, під час неї, а також по завершенню подій на Майдані. Потім довів до відома присутніх здобутки на посаді голови Світловодської райдержадміністрації та власну заяву на звільнення з цієї ж посади. Такого кроку не робив жоден з очільників району. Але коли на парламентських виборах 2014 року люди визначилися, кому довірити подальшу долю країни, лишатися головою райдержадміністрації було безглуздо. На думку Руслана, уже тоді очищення влади було необхідним. Але, на жаль, на своїх місцях залишилися комуністи, «регіонали» та їх сателіти. Тому провести очищення владних кабінетів за період, який був на посаді, не вдалося. І саме з цієї причини зараз важливо створити єдину команду з метою  подолати опір вгодованих чиновників, які звикли підтримувати схеми, нав’язані корупційною системою.
«Можна вважати, що перший етап перемовин пройшов успішно. Звісно, до повного порозуміння ми цього разу не дійшли. Активістів, які прагнуть щось змінювати в районі й готові пристати на пропозицію співпраці, стримують кілька факторів. Насамперед, це елементарне незнання нового виборчого закону. Є й певні розчарування, адже держава в особі чинної влади зовсім не дбає про свій народ. Люди зневірилися. Але велич українського духу, яку демонструє цей незборний кістяк Світловодського району, має перемогти. Сподіваюся, що всі подальші етапи перемовин будуть вдалими. Адже таку зашкарублу систему, яка десятиліттями обкрадала Україну, можна перемогти тільки за спільних зусиль», – підкреслив Руслан Степура.
Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»
 

На Кіровоградщині “Свобода” розпочала перемовини про створення фронту опору антиукраїнським силам
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований