02 травня 2024, четвер

Кіровоградську область заполонили смс з агітацією за кандидатів

У Кіровограді та Знам’янці мешканці скаржаться на смс-повідомлення з агітацією за кандидатів. Про це Златополю повідомили в ГМ "ОПОРА".
 
Зокрема, кіровоградцям надходили смс в якому згадували кандидатів від політичної партії Опозиційний блок: до обласної ради – Сергія Ларіна, на Кіровоградського міського голову Андрія Лейбенка,на Знамянського міського голову – АндріяТесленка.
3 жовтня в соціальних мережах з’явилися дописи від мешканців Кіровограда та Знам’янки, в яких вони обурюються  смс-розсилкою з інформацією про кандидатів в депутати та на міського голову наступного змісту: «Кандидат в мери від команди Ларіна – Андрій Лейбенко», «Кандидат в мери Знам’янки від команди Ларіна – Андрій Тесленко!»
 
 
ОПОРА зазначає, що ч. 5 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» передбачаєформи передвиборчої агітації і серед них відсутня «смс-розсилка».
Використання конфіденційної інформації про особу (в цьому випадку -телефонного номера), кваліфікується за ч. 2 ст. 182 КК України і тягне за собою покарання у виді арешту на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.
Зазначимо, що одному із кореспондентів Златополя також надійшло смс-повідомлення з інформацією про те, що кандидатом від "Опозиційного блоку" на посаду міського голови Кіровограда буде балотуватися Андрій Лейбенко. Кореспондент Златополя, як і уся редакція нашого порталу, мав на увазі таку інформацію, як і увесь "Опозиційний блок".
Фото зроблено у суботу, 3 жовтня
Кіровоградську область заполонили смс з агітацією за кандидатів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований