29 березня 2024, п’ятниця

Кіровоградську міську раду пікетували одразу з двох боків

Ранком під стінами міськради відбулось одразу два мітинги, пише кореспондент Златополя. 
 
Першими прибули так звані «антиреваншисти», котрі виступають за відміну рішення міськради щодо виділення 600 тис. грн.. з міського бюджету на проведення так званого опитування громадської думки щодо перейменування міста Кіровограда. Нагадаємо, цю процедуру депутати вирішили провести одночасно з місцевими виборами, що на думку мітингувальників не лише недоцільно, а ще й порушує виборче законодавство. 
З самого початку акція була не надто багатолюдною та нараховувала зо два десятка активістів, однак вже через 10 хвилин після початку до них приєдналось ще декілька десятків кіровоградців різного віку. Як виявилось, новоприбулі переплутали акції, адже прийшли покричати «за Єлисаветград». Зрозуміли свою помилку активісти не зразу, тож могло здатись, що «єлисаветградці» не надто розуміли за що власне прийшли мітингувати.
 
 
Як би там не було, почути думку «антиреваншистів» та «єлисаветградців» вдалось. 
«Навіщо проводити опитування котре буде проведено за незрозумілою процедурою та з порушенням виборчого законодавства? Навіщо йти на ризик визнання виборів недійними? Тим паче, що 600 тисяч – це немаленька сума котру можна використати на більш розумно», – закликав присутніх громадський активіст, та один з організаторів мітингу «антиреваншистів» Дмитро Сінченко. 
Позиція «єлисаветградців» була традиційною – повернути місту історичну назву. Однозначної позиції, щодо проведення опитування прихильники Єлисаветграда не мали, однак досить різко відгукувались про альтернативні варіанти нової назви Кіровограда.  
Фото – згодом.
 

Кіровоградську міську раду пікетували одразу з двох боків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований