29 березня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині 4 партії скоординувались задля боротьби з корупцією

Партії ВО «Батьківщина, Об’єднання «Самопоміч», ГР «Народний контроль» та Радикальна партія Олега Ляшка публічно пообіцяли підтримати зміни до нормативних документів місцевих рад області. Уповноважені представники цих партій підписали меморандум про впровадження у місцевих радах 21, а обласній – 17 важливих антикорупційних норм, які мають діяти відповідно до нещодавно прийнятих Законів Верховної Ради. Про це Златополю повідомила Кіровоградська обласна організація «Асоціація Політичних Наук».
Досі ми намагались впливати на вже обрані органи місцевого самоврядування. Цього разу зробили крок на випередження, задекларувавши про початок співпраці ще до того, як ці політичні сили потрапили до відповідних рад. Вважаю, що підписання чи непідписання меморандуму має стати ще одним аргументом для виборця – голосувати за неї, чи ні, – зазначив координатор кампанії «Прозорі ради» в Кіровоградській області Дмитро Сінченко.
Більшість партій Кіровоградщини відмовилися впроваджувати нове антикорупційне законодавство після виборів.
Партії БПП «Солідарність», Опозиційний блок, «Наш край», «УКРОП», ВО «Свобода» та інші відмовилися від підписання меморандуму, який зобов’язував їх впровадити у місцевих та обласній раді ряд важливих антикорупційних норм. Лише партії ВО «Батьківщина, Об’єднання «Самопоміч», ГР «Народний контроль» та Радикальна партія Олега Ляшка погодилися підтримати зміни до документів місцевих рад для збільшення їх прозорості та підзвітності.
Окремо, не залежно від партій, під меморандумом поставили свої підписи кандидати на посаду кіровоградського міського голови Рафаель Санасарян (РПЛ), Сергій Михальонок (ГР «НК»), Василь Ращупко (УКРОП), Андрій Максюта (самовисуванець) та Андрій Табалов (Наш край).
Кіровоградщина, як і решта України, потерпають від корупції, бюрократії та непрозорих механізмів роботи місцевих органів самоврядування. Дивно, що політики, які з біл-бордів обіцяють боротись з корупцією, відмовляються взяти на себе чіткі зобов’язання у цій сфері, – прокоментував Дмитро Сінченко. 
На всеукраїнському рівні коаліцію підтримали (Самопоміч, УКРОП, ДА, Сила Людей, Громадський Контроль”) Висновок – нові політичні сили більше зацікавлені системно боротися з корупцією ніж ті партії, які є давно у політиці – Солідарність, Батьківщина, Оппоблок, Радикальна партія
На рівні партій, що балотуються до обласних рад, найкраще підписують меморандуми Самопоміч (82%), Батьківщина (56%), Народний Контроль, Демократичний Альянс та Сила Людей (по 50%).
На рівні партій, що балотуються до міських рад обласних центрів найкраще підписують меморандуми Демократичний Альянс (71%), Самопоміч (67%) та Укроп (67%). Найгірше підписують: Опозиційний блок – 0, Наш край 20%; Громадянська позиція 0% відродження' і свобода 20%.
 
 
Зі впровадженням нових норм, громадяни отримають реальні важелі впливу на владу, робота місцевих рад стане прозорішою, місцеві депутати – відповідальнішими і підзвітнішими, – переконаний Дмитро Сінченко.
 
 

На Кіровоградщині 4 партії скоординувались задля боротьби з корупцією
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований