26 квітня 2024, п’ятниця

Асоціація політичних наук презентувала результати проведеного в день виборів екзитполу

Сьогодні пообіді у приміщенні інформаційно-аналітичного центру "Перевесло" Асоціація політичних наук на чолі з Дмитром Сінченко презентували результати проведеного у день виборів в Кіровограді екзитполу, інформує кореспондент Златополя з місця події. 
Так, згідно озвученої інформації, на виборах до кіровоградської міської ради перемогу здобув Блок Петра Порошенка "Солідарність" з показником – 21,8%, крім того 15,1% – у "Батьківщини", 14% набрала політична партія "Наш Край". Проходить до ради також "Опозиційний блок", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Свобода" та "Укроп". 
Щодо кандидатів на пост міського голови, то за даними Асоціації політичних наук, до другого туру мають пройти Андрій Райкович з результатом 29,8% та Андрій Табалов з показником у 28% прихильників. Артем Стрижаков отримав голоси 22% кіровоградських виборців.
"Досить аномальним є різка відмінність показників проведених екзитполів та декларованих дільничними комісіями показниками підтримки Андрія Табалова та Артема Стрижакова. Це, на нашу думку, можна розцінювати як спроби підтасовки волевиявлення кіровоградців котрі ведуться одним з штабів кандидатів", – прокоментував ситуацію Дмитро Сінченко.
Окрім того дослідила Асоціація й вподобання городян, щодо можливих варіантів нової назви Кіровограда. Так 27,6% кіровоградців виступили проти прейменування, 22,1% підтримали Єлисаветград, 21,6% проголосували за Інгульськ та 19,9% за Златопіль. Дмитро Сінченко підкреслив – питання, щодо перейменування міста задавались усім опитаним виборцям, а не лише тим, хто взяв участь в організованому міськрадою опитуванні.
Під час екзитполу Асоціацією політичних наук було опитано близько 4,5 тис. респондентів на 20 дільницях у 20 округах Кіровограда.

Асоціація політичних наук презентувала результати проведеного в день виборів екзитполу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований