27 квітня 2024, субота

Колишні кандидати в мери Кіровограда розповіли про порушення на виборах

Колишні кандидати на посаду міського голови Кіровограда Андрій Табалов, Сергій Михальонок, Андрій Максюта та Андрій Дробін сьогодні, 31 жовтня, провели спільну прес-конференцію, де поділилися своїм баченням виборів і їхніх результатів. Про це пише Златопіль.
Основний меседж кожного із кандидатів зводився до одного: "Я програв і я це визнаю, але вибори пройшли із цілим рядом порушень".
Зокрема, кандидат-самовисуванець Андрій Максюта зазначив, що найбільше викликає підозр термін, у який рахували голоси – аж цілих 5 діб.
– Це викликає досить багато запитань. – каже Максюта. – Такий величезний термін потрібен для чого? Для фальсифікацій. Бюлетені до Кіровської та Ленінської комісій звезли ще в понеділок вранці. Увесь цей час, 5 днів, рахували і махлювали. Я особисто вибори програв, але хочу звернути увагу, що тиск адмінресурсу все-таки був.
Крім того, екс-кандидат звернув увагу на тка звані теледебати на обласному телебаченні, куди багатьох кандидатів просто не допустили.
Інший екс-кандидат Андрій Дробін також зазначив, що бюлетені для голосування не мали належного захисту від підробок, а також часто їхня кількість значно перевищувала кількість самих виборців на дільницях.
– У онкодиспансері, наприклад, на 29 голосуючих було 300 бюлетенів.- сказав Дробін.
Крім того, за словами колишнього кандидата в мери Кіровограда, занепокоєння викликає досить дивна явка виборців.
– Станом на 18-00 явка складала 30%, а у 20-00 – уже 45%. – зазначив Дробін. – Тобто, у половину зросла явка. Зрозуміло, що такого не буває.
Дробін також звернув увагу на нерівні умови кандидатів: як на фінансові вливання окремих кандидатів, так і на те, що багатьох просто не запросили на так звані "телевізійні дебати" на КОДТРК. Екс-кандидат також зазначив, що були факти підкупу виборців.
Найбільш рейтинговий серед присутніх кандидатів – Андрій Табалов – спершу подякував усім, хто за нього проголосував та зазначив, що у кандидатів, які потрапили до другого туру немає серйозної програми роботи, а в дечому – програма ідентична програмі самого Табалова. табалов зазначив, що тепер працюватиме в міській раді і буде добиватися виконання його програми.
[widgetkit id=924]
Крім того, Андрій Табалов зазначив, що було зроблено все, аби він не потрапив до другого туру. Він зауважив, що суди за його позовами аж ніяк не затягували оголошення результатів виборів, однак його опоненти вирішили, що це так і навіть випустили листівки від невідомої ГО з "чорнухою" на Табалова.
– Прикро за місто. Воно отримало команду, яка й керувала містом останні 20 років. Проте, може бути програно бій, але не програно війну. – сказав Табалов.
Висуванець від "Народного контролю" на посаду мера Кіровограда Сергій Михальонок зазначив, що не тільки підкуп і фальсифікації під час виборів призвели до того результату, який сьогодні є, але значно зіграв і "проект Єлисаветград", який, по-суті, працював на двох кандидатів, що підтримують цю назву. 
– Оці дідусі і бабусі, які стояли в палатках для голосування за перейменування, – говорить Мхальонок, – вели приховану або і пряму агітацію за кандидатів.
Крім того, за словами Михальонка, фальсифікації відбувалися і при підрахунку голосів.
– Спочатку у нас була інформація про те, що "Народний контроль" набирає від 5,6 до 10 відсотків. Потім все затихло і через півтори години пішла зовсім протилежна інформація.Саме із 12-ї до 2-ї ночі відбувалися фальсифікації. – переконаний Михальонок. – По деяких дільницях, де були розбіжності в 70 голосів, ми подавали до суду, але нам відмовили в суді, навіть не запросивши до суду. Система працювала доволі чітко. Я не вірю в ці вибори, в ці результати. Як мінімум, 700-800 голосів у нас було вкрадено тільки під час підрахунку.
Найбільше порушень, за словами Михальонка, було на 102-му мікрорайоні Кіровограда.
Крім того, Сергій Михальонок повідомив, що від іншого кандидата, замглави ОДА Віти Атаманчук, йому надходила пропозиція зняти свою кандидатуру на її користь. 
Колишні кандидати впевнені, що так зване консультативне опитування стосовно перейменування міста стало фактично одним із інструментів маніпуляцій під час виборів. Вони вказали на факти, коли в цих палатках проводилися незрозумілі маніпуляції з паспортами, ставилися якісь відмітки, тощо…
До речі, більшість учасників прес-конференції не виключають, що в разі перевиборів знову балотуватимуться на посаду міського голови. 
Колишні кандидати в мери Кіровограда розповіли про порушення на виборах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований