03 жовтня 2024, четвер

Замглави Кіровоградської обласної ради заявив про злочин

8 січня 2016 року о 10:00 годині в місті Кіровограді на території меморіального комплексу «Фортечні вали» відбувся офіційний захід з нагоди річниці звільнення міста Кіровограда від нацистських загарбників. Організатором проведення заходу виступив виконком Кіровоградської міської ради на чолі з головою Кіровоградської міської ради Райковичем А.П. 
В заході взяли участь чисельні представники державних органів влади, таких, як Кіровоградська ОДА та інші, а також, представники органів місцевого самоврядування міста Кіровограда. В числі інших до участі в заході був запрошений і Степура Ігор Станіславович, як представник Кіровоградської обласної ради.
На заході були присутні представники громадських організацій, організована група малолітніх дітей та мешканці міста, загальною чисельністю близько 300 осіб. Серед учасників заходу, в тому числі, були присутні більше десяти громадян, що очевидно виступали організованою групою представників невідомої громадської організації.  Вони тримали в руках саморобну сувенірну продукцію – таблички з портретами та прапори червоного кольору, із нанесеною на них забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму у вигляді поєднання серпа, молота та п'ятикутної зірки. Такими діями вказані особи коїли злочин, порушуючи норми закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів», що був прийнятий Верховною Радою України, підписаний Президентом України і набув чинності 21 травня 2015 року. 
Організатори заходу, представник Президента України на заході від Кіровоградської ОДА та представники правоохоронних органів не вжили жодних заходів для припинення скоєння злочину. На зауваження заступника голови обласної ради Ігоря Степури безпосередні порушники закону і представник ОДА не відреагували належним чином, виправдовуючи злочинні дії тим, що наявні на заході прапори із комуністичною тоталітарною символікою начебто є «бойовими прапорами перемоги», що безумовно не відповідає дійсності, адже представлену саморобну продукцію із зазначеною символікою можна віднести виключно до категорії «сувенірної продукції». Ігор Степура був вимушений відмовитися від участі в заході, та вжити наступних кроків – повідомити про скоєння даного злочину.
У своїй заяві про скоєння вищеописаного злочину Ігор Степура звернувся з проханням притягнути до юридичної відповідальності осіб, винних у скоєні злочину, а також, організатора заходу, представників державної влади і правоохоронних органів, які не вжили жодних дій з метою припинення порушення закону і усунулися від виконання посадових обов’язків, покладених на них Законом.
Підготувавши відповідний текст заяви про скоєння злочину, заступник голови обласної ради Ігор Степура надіслав інформацію листом на адресу Адміністрації Президента та відвідав особисто обласне управління Національної поліції, прокуратуру Кіровоградської області та управління СБУ, де вручив власноруч підписані заяви черговому персоналу відповідних установ. В понеділок, 11 січня 2016 року, відповідні листи отримали голова Кіровоградської обласної ради О. А. Чорноіваненко та голова Кіровоградської обласної державної адміністрації С. А. Кузьменко.
«Попри очікування багатьох наших антиукраїнських недоброзичливців, як заступник голови Кіровоградської обласної ради я не використовую жодних політичних аргументів, не розгортаю жодну політичну дискусію навколо цього питання. Я переконаний, що ветерани війни, герої-українці, які загинули у боротьбі проти нацистської Німеччини, дійсно мають бути увічнені та пошановані. Але, разом з тим, ми є законослухняними громадянами і депутатами обласної ради. Ми повинні дотримуватися чинного законодавства. Відповідний Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів» був прийнятий Верховною Радою та підписаний Президентом України. 21 травня 2015 року цей Закон набрав чинності. З цього моменту ми повинні керуватися не політичними поглядами думками і позиціями. Ми повинні керуватися діючим законодавством і відповідним процесуальним кодексом для того, щоб оцінювати ті чи інші дії порушників та притягувати їх до відповідальності. Як заступник голови обласної ради, я, безумовно, буду звертатися до депутатського корпусу з відповідною інформацією. Також, буду очікувати реакції представників правоохоронних органів та Президента України. Сподіваюся на абсолютно адекватне реагування», – прокоментував свою заяву про скоєння злочину  заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура.
Замглави Кіровоградської обласної ради заявив про злочин
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований