02 жовтня 2024, середа

В Олександрії продовжується протистояння міського голови і депутатів

Четверта позачергова сесія Олександрійської міськради, призначена на сьогодні, 12 січня, не відбулася через відсутність депутатів більшості.Депутати більшості зареєструвалися, але в зал не зайшли, пише Моя Олександрія.
Перед початком засідання на трибуну вийшов представник більшості, депутат радикальної партії Микола Смакула. Він оголосив, що вважає попередню, третю сесію незакритою. І закликав більшість не брати участі у четвертій сесії до тих пір, поки мер не внесе на розгляд питання третьої сесії.
Після Смакули на трибуну піднявся його колега по партії, голова планово-бюджетної комісії міськради Сергій Гриценко. Останній повідомив про необхідність внести коректування до бюджету. Бюджетна комісія пропонує закласти 5000000 гривень на два ПТУ, які перейшли місту цього року, і 500 000 – на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд. Внести бюджетне питання Гриценко запропонував до порядку денного третьої сесії.
"Закликаємо міського голову, нехай він приходить і будемо продовжувати третю сесію. Тому що пенсіонерам треба пільговий проїзд продовжити, у тому числі і вам, – звернувся він до присутніх. – Якщо цього не трапиться, відповідальність за зрив сьогоднішньої сесії депутатський корпус покладає на міського голову ".
Зайнявши своє місце, Степан Цапюк озвучив, що до міськради обрано 36 депутатів, з них зареєструвався – 31. І оголосив засідання відкритим. Однак у залі перебувало лише 13 осіб: 8 депутатів від "Опозиційного блоку", 3 – "Сили Людей", міський голова і секретар міськради Олена Богоявленська.
Депутати більшості зібралися за дверима, чекаючи, яку сесію оголосить мер. Після того, як Цапюк оголосив про початок четвертої сесії, обранці покинули хол і роз'їхалися.
Мер поставив на голосування обрання лічильної комісії та секретаріату сесії. Обидва питання набрали 13 голосів.
"У зв'язку з тим, що не створені робочі органи, оголошую сесію закритою", – сказав Цапюк і в залі пролунав гімн.
За словами Гриценка після сесії, "ми очікували, що він (мер – Авт.) Все-таки покличе нас в зал і запропонує спочатку поговорити. Але коли він відразу оголосив четверту сесію, депутати почали розходитися".
Нагадаємо, протистояння виникло через обрання членів виконкому і заступників міського голови. Це питання досі не розглянуто, оскільки у мера і більшості різні підходи: Цапюк схиляється до того, щоб не міняти заступників, а депутати пропонують новий склад.
В Олександрії продовжується протистояння міського голови і депутатів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований