28 вересня 2024, субота

У демократичній опозиції міськради Кропивницького пояснили, чому покинули засідання сесії

Депутати "демократичної опозиції" покинули засідання сесії міської ради Кропивницького, оскільки міський голова знівелював принципи демократії, спотворивши результати голосування щодо включення під 4-тим порядковим номером питання відміни рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд.
Відповідну інформацію було озвучено під час брифінгу демопозиції за участю керівників депгруп і фракцій "Батьківщини", "Самопомочі", "Радикальної партії", "Свободи" та БПП, інформує кореспондент Златополя.
Чи подаватимуть депутати до суду задля​ визнання незаконними прийнятих на сесії рішень, керівники фракцій поки не вирішили
– Демократична опозиція міської ради Кропивницького намагається працювати на благо громади і намагається усі важливі рішення приймати в цій сесійній залі, виносити їх на розгляд і просити депутатів голосувати за них. – звернувся Олександр Цертій до журналістів. – Нам вдалося включити в порядок денний сесії міськради питання про скасування рішення виконкому міської ради Кропивницького про підвищення тарифу на проїзд. Це питання є надзвичайно актуальним і важливим для громади міста. Більше того, є петиція з цього питання, яка за 8 днів набрала необхідну кілкість голосів, і яка мала бути розгялнута протягом 10 днів. Саме тому ми наполягали, що цей проект рішення за номером 961 стояв на початку Порядку денного і саме так моя позиція і була озвучена під час голосування за порядок денний і міський голова поставив мою пропозицію на голосування.
За порядок денний в такому вигляді, зауважив Олександр Цертій, проголосувало 22 депутати, включно з міським головою. Проте, коли депутати дійшли до розгляду порядку денного і до 4 пункту порядку денного, міський голова пропустив розгялд цього питання і перейшов до п'ятого пункту порядку денного.  
– Мер зробив фактично величезну маніпуляцію. – зазначив Цертій. – Таким чином для цього питання може бути просто невідомою:0 де це питання в порядку денному, коли його будуть розглядати – сьогодні, завтра чи через місяць… Це є порушенням прав депутатів, порушенням регламенту. Ми прросили дуже просту річ: поставити на голосування проект рішення №961 і скасувати ті тарифи на проїзд, які підвищив виконком до необгрунтованого рівня. Але міська влада вирішила маніпулювати цим питанням в своїх цілях.
Зауважимо, що частина депутатів, "вірних" міському голові продовжила засідання, під час якої підтримала проект рішення, ініційований Олександром Цертієм, стосовно скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду. Промерська більшість із 22 депутатів, голосуючи за внесений Цертієм проект, мотивувала це тим, що петиція з ідентичною вимогою набрала необхідну кількість голосів громадян.
Фото – Златопіль
 

У демократичній опозиції міськради Кропивницького пояснили, чому покинули засідання сесії
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований