05 жовтня 2024, субота

Скандалом з виборчою комісією на Кіровоградщині займеться поліція

Як уже раніше повідомлялося, 23 березня в мерії Олександрії, що на Кірвооградщині, зібралася міська виборча комісія, щоб прийняти на перевірку підписних листів щодо відкликання двох депутатів міськради. Однак засідання комісії було зірвано – в зал прийшли керівники мерії та активісти, які, відстоюючи інтереси депутатів, поводилися некоректно – кричали, грубили, погрожували членам комісії "винести із залу" і розвісити фотографії на білбордах.
Як стало відомо виданню "Моя Олександрія", тепер діями тих, хто зірвав засідання, займеться поліція – голова виборчої комісії Олександр Івань подав заяву в правоохоронні органи.
Івань вказав, що до зриву засідання причетні мер міста Степан Цапюк, перший віце-мер Людмила Давиденко, секретар міськради, керуючий справами виконкому і "інші особи". Івань просить поліцію внести заяву до єдиного реєстру досудових розслідувань і почати кримінальне розслідування.
Як повідомив Івань, 28 березня заяву внесли до реєстру, але не за всіма статтями, які згадуються в заяві, а тільки за ч. 4 ст. 157 (Втручання службової особи в роботу виборчої комісії з метою вплинути на рішення комісії) КК України.
На питання, коли знову збереться комісія, Івань відповів, що направив звернення в ЦВК з проханням дати роз'яснення і рекомендації щодо подальших дій.
Фото – Моя Олександрія
Скандалом з виборчою комісією на Кіровоградщині займеться поліція
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований