05 травня 2024, неділя

У Кропивницькому порошенківець отримав від міськради землю під магазин за мінімальною ціною

Депутат Кропивницької міської ради разом зі своїм братом отримав в оренду землю для розміщення магазину.

Про це експерти ГО “Антикорупційний штаб” дізналися під час моніторингу рішень Кропивницької міської ради за допомогою інтерактивного інструменту “Приховані інтереси”, передає Златопіль.

Так, під час голосування  на пленарному засіданні 05.06.2018 року Кропивницька міська рада дала дозвіл на оренду строком на 25 років земельної ділянки по вул. Соборній, 40-а загальною площею 0,0050 га для розміщення магазину за рахунок житлової та громадської забудови, що перебувають у запасі. Орендарем став Кріпак Сергій Володимирович, депутат міської ради від фракції політичної партії ‟Блок Петра Порошенка ‟Солідарність” та його брат Кріпак Дмитро Володимирович.  Прийнятим рішенням №1716 було передано в оренду земельну ділянку та встановлено розмір орендної плати на рівні 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 80 тисяч кропивничан підписали декларації з місцевими лікарями

На сьогоднішній день 3% – це найменший можливий розмір орендної плати за землю, яку встановив Податковий кодекс України. Прикметно, що оренда плата за земельні ділянки, які в 2018 році виділялись міською радою іншим підприємцям та особам під розміщення магазинів, торгових павільйонів тощо становив 5-6%.

Як наголошував у одному із своїх інтерв'ю пан Кріпак: “Депутат має керуватися інтересами виборців і здоровим глуздом”. Хоча сумнівно, що оренда земельної ділянки під магазин за мінімальну орендну плату відповідає інтересам громади, а не бізнес-інтересам депутата.

Довідково: Експерти “Антикорупційного штабу” проводять постійний моніторинг рішень місцевих рад за допомогою сайту “Приховані інтереси”, який у лічені хвилини допомагає виявляти рішення, що приймаються на користь компаній, пов'язаних з депутатами місцевих рад.

 

У Кропивницькому порошенківець отримав від міськради землю під магазин за мінімальною ціною
1 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований