29 квітня 2024, понеділок

Футбольний клуб з Кіровоградщини переміг київське “Динамо”

«Олександрія» створила сенсацію, перемігши у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубку України київське «Динамо», завдяки чому пройшла до наступного кола змагань, пише Гречка.
Учорашній матч зібрав в Олександрії практично повний стадіон «Ніка». Лише чотири дні тому команди зустрічалися у регулярному чемпіонаті в Лізі Парі Матч. Тоді столичні футболісти засмутили місцеву публіку. Cьогодні ж у найзнаковішому для себе матчі команда Володимира Шарана сповна задовольнила місцеву публіку та власні амбіції.
У першій кубковій грі між цими командами була зафіксована нічия (1:1), тому команди мали однакові шанси. Та все ж фаворитом безумовно були діючі чемпіони України.
Динамівці розпочали гру не надто активно, господарі теж грали дуже обережно. Поступового команда Сергія Реброва почала турбувати ворота Новака, втім без особливого успіху. Сенсація сталася на 24-й хвилині, коли півзахисник городян Артем Чорній створив диво, закрутивши м’яча прямим ударом з кутового прямо у ворота Рибки. Цей «сухий лист» ще довго буде нічним жахом для динамівців.
Столичні футболісти прогнозовано заволоділи м’ячем, але оборона олександрійців до перерви діяла надійно.
На старті другої 45-хвилинки футболісти «Динамо» ледь не пропустили вдруге і якби Чорній реалізував вихід на побачення з Рибкою, ситуація для команди Сергія Реброва могла взагалі стати критичною. Надалі олександрійці продовжували активні дії. В цей час суперники самі зробили подарунок господарям. Воротар киян Олександр Рибалка, маючи одне попередження з першого тайму, грубо зіграв на 54-й хвилині у боротьбі за верховий м’яч і отримав другу жовту картку. Господарі створили ще декілька небезпечних моментів, допоки Сергій Ребров для порятунку гри не випустив на поле Андрія Ярмоленка.
Одразу ж в Андрія Новака додалося роботи. З атаки, яку розпочав Ярмоленко, кіпер жовто-чорних дивом врятував свою команду неймовірним сейвом, після удару Віталія Буяльського.
Володимир Шаран теж провів ряд замін, випустивши Михайла Козака і Василя Грицука. Вони допомогли олександрійцям перевести гру до центру поля. Та й уся олександрійська команда діяла дисципліновано, тому всі спроби динамівців врятувати гру ні до чого не призводили.
На 74-й хвилині городяни могли закріпити свою перевагу та практично гарантувати вихід до півфіналу, однак вихід гравців «Олександрії» два в один завершився незрозумілою передачею Грицука та втратою моменту, що був близьким до гольового. Декілька разів міг відзначитися у воротах чинних чемпіонів, діючих володарів Кубку України і Станіслав Куліш. Моментами ворота рятував Рибка, часом самі господарі помилялися.
Навіть у меншості динамівці пресингували та активно ішли в атаку, проте робили це невигадливо.
Вже у компенсовані арбітром хвилини динамівцям випала нагода врятувати гру. Штрафний удар у виконанні Ярмоленка після порушення правил Басовим, завершився влученням м’яча у стінку. Спроба останньої атаки з кутової позначки, свисток арбітра і «Олександрія» вперше в клубній історії стає півфіналістом Кубка України. 
Окрім «Олександрії» до півфіналу турніру вийшли «Шахтар» (Донецьк), «Зоря» (Луганськ), і «Дніпро» (Дніпропетровськ).
Жеребкування 1/2 фіналу відбудеться 8 квітня в Будинку футболу. Початок – о 12:00.
Наступна стадія також складатиметься з двох матчів. Перші матчі відбудуться 20 квітня, матчі-відповіді – 11 травня.
«Динамо" (Київ) – «Олександрія» – 0:1 (0:1)
Голи: 0:1, Чорній Артем (24).
"Динамо": Рибка – Даніло Сілва (к), Віда, Петровіч, Є. Макаренко (Антунеш 77) – Рибалка – О-др Яковенко (Ярмоленко 57), Гармаш, Буяльський, Дерліс Ґонсалес – Теодорчик (Жуніор Мораєш 73)
Тренер – Сергій Ребров
"Олександрія": А. Новак – С. Микицей, Басов, Шендрик, Чеботаєв – Запорожан (к), Банада –
Чорній (М. Козак 61), Д. Леонов (Грицук 65), Путраш – Пономар (С. Куліш 77)
Тренер – Володимир Шаран
Попередження: Віда 65 – Чеботаєв 31, Чорній 45, Басов 90+5, Шендрик 90+6
На 6-й хвилині попереджено, на 54-й хвилині вилучено (друге попередження) Рибалку.
Футбольний клуб з Кіровоградщини переміг київське “Динамо”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований