29 квітня 2024, понеділок

Кіровоградський гирьовик здобув срібло на Чемпіонаті України

Кіровоградський гирьовик Геннадій Тимофєєв, який минулого місяця став дворазовим призером Чемпіонату Європи серед юніорів, довів, що є одним із найсильніших гирьовиків України і серед дорослих спортсменів, пише "Гречка".
 
На Чемпіонаті України з гирьового спорту серед чоловіків, жінок і ветеранів, що 9-12 червня проходив на базі відпочинку «Чайка» у с. Кароліно-Бугаз (Одеська обл.), він завоював срібну нагороду у чоловічому заліку вагової категорії до 85 кг.
Додатковою мотивацією показати високий результат стало вручення нашому спортсмену посвідчення майстра спорту України на відкритті змагань. Майстерський норматив підопічний тренера Сергія Шевченка виконав на початку квітня у Києві, де проходив юніорський Чемпіонат України.
Вихованець комплексної ДЮСШ №1 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради у поштовху покращив особистий рекорд на чотири підйоми, зафіксувавши над собою за 10 хвилин дві 32-кілограмові гирі 102 рази. Але з цим результатом у своїй ваговій категорії він був лише четвертим, тож володарів нагород визначив ривок. Саме блискучий виступ у другій вправі гирьового двоборства приніс Геннадію Тимофєєву звання віце-чемпіона країни. За відведену 10-хвилинку він підняв 32-кілограмову гирю 170 разів, обійшов двох суперників, став володарем «срібла» і пройшов відбір на Чемпіонат світу, що пройде у жовтні.
Випередив нашого гирьовика лише майстер спорту України міжнародного класу Олег Коломієць з Полтави.
Окрім Тимофєєва нашу область представляли ще троє вихованців Сергія Шевченка. 
Петро Віняр (85 кг) у поштовху довгим циклом із результатом 30 підйомів посів шосте місце. У двоборстві Ігор Карпенко серед учасників вагою до 78 кг був 12-м (поштовх 59, ривок 93), а олександрієць Іван Дьяченко (73 кг) – восьмим (поштовх 83, ривок 100).
 
Учасниками Чемпіонату України з гирьового спорту серед чоловіків, жінок і ветеранів стали 145 спортсменів із 16 областей.
 
Кіровоградський гирьовик здобув срібло на Чемпіонаті України
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований