29 квітня 2024, понеділок

У Кіровограді пройшов всеукраїнський турнір з боксу пам’яті Віктора Звєрєва

Перший відкритий Всеукраїнський турнір із боксу пам’яті заслуженого тренера України Віктора Звєрєва відбувся у Кіровограді. Вшанувати талановитого боксера, тренера зібралися 92 спортсмена з 14 областей. Про це пише «Гречка».
 
Віктор Павлович Звєрєв був одним з провідних фахівців боксерської України, працював головним тренером молодіжної збірної України з боксу, майстром спорту СРСР міжнародного класу. З його ім'ям пов'язані головні успіхи українського боксу за останні роки. Під його керівництвом молодіжна збірна була першою на чемпіонатах Європи і голосно заявляла про себе на чемпіонатах світу. Саме під його керівництвом представник молодіжної збірної України Раміль Гаджієв в 2014 році завоював золото юнацьких Олімпійських ігор.
В часи боксерської кар'єри він ставав кращим боксером чемпіонату Європи 1976 року серед молоді. Вагомі здобутки як на внутрішній, так і міжнародній аренах принесли визнання Віктору Павловичу, як видатному боксерові, а отримані згодом навички дозволили йому стати одним з провідних фахівців України.
Понад 20 останніх років він працював тренером з боксу в Кіровограді. Помер Віктор Звєрєв на 58-му році життя 5 серпня 2015 року. 
Його колеги, друзі, однодумці доклали великих зусиль, щоб боксери з усієї України пам’ятали талановитого тренера, започаткувавши цей престижний турнір. 70% його учасників – майстри спорту України, серед них – призери молодіжного Чемпіонату Європи: Артур Пригода (Енергодар), Віталій Терещук (Вінниця). Відповідно турнір пам’яті Віктора Звєрєва був майстерським – переможці вагових категорій виконували нормативи майстрів спорту України.
На кіровоградському рингу виступали чоловіки від 19 років і старше.
«Рівень змагань – надзвичайно високий, адже була представлена чоловіча збірна України до 22 років. На турнір були допущені всі боксери, не задіяні у міжнародних та інших змаганнях. Національна збірна команда готується до Олімпійських ігор, тому перший і другий її склади участі не брали, а решта кращих боксерів приїхала до Кіровограда, – розповів «Гречці» віце-президент обласної федерації боксу, співорганізатор турніру Віктор Саласенко. – 80 відсотків його учасників раніше у складі молодіжної збірної України, яку очолював Віктор Звєрєв, проходили навчально-тренувальні збори та підготовку під його керівництвом, брали участь у різноманітних змаганнях, ставали призерами чемпіонатів Європи. Вони прекрасно пам’ятають Віктора Павловича, його життєві уроки, ставлення, вимогливість».
Кіровоградщина була представлена 14-ма боксерами обласного центру та Олександрії. Серед них на призовий п’єдестал піднялися шість спортсменів.
У фіналі вагової категорії до 56 кг «золото» розіграли між собою кіровоградці. 
Чемпіоном став Тамерлан Мірашов (тренери Віктор Феческо, Сергій Платонов), який переміг МС Андрія Семиволоса (тренер Віктор Саласенко) та виконав норматив майстра спорту України.
Бронзові нагороди вибороли кіровоградці Вадим Саласенко – 64 кг (тренер Віктор Саласенко), Дмитро Піть – 75 кг, Ігор Гончаренко – 81 кг (тренери Віктор Фесечко, Сергій Платонов) і олександрієць Тарас Неудачін, який увійшов до призової трійки вагової категорії понад 91 кг (тренер Юрій Грінер).
«Змагання пройшли на високому рівні, отримали схвальні відгуки від гостей, представників команд. Сподіваюся, він стане традиційним, але для цього треба підтримка. Нинішній турнір відбувся завдяки великому любителю боксу, підприємцю Сергію Тарасову, який виступив головним спонсором. Допомогли члени виконкому обласної федерації боксу Вадим Волканов, Валерій Денисенко, Олександр Шамардін, Володимир Гайдук, Олександр Дубовий, Дмитро Терзов. За це хочу всім їм подякувати», – підсумував Віктор Саласенко.
У першому Всеукраїнському турнірі з боксу пам’яті заслуженого тренера України Віктора Звєрєва взяли участь боксери Кіровоградської, Вінницької, Донецької, Дніпровської, Київської, Львівської, Запорізької, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей і міста Києва.
У Кіровограді пройшов всеукраїнський турнір з боксу пам’яті Віктора Звєрєва
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований