06 травня 2024, понеділок

“Олександрія” на виїзді обіграла “Олімпік”

20 серпня у  Сумах на стадіоні «Ювілейний» олександрійці помірялися силами з одним із незручних своїх суперників. До звітної зустрічі між собою футболісти ФК «Олександрія» та «Олімпіка» провели в чемпіонатах України 6 матчів: 2 перемоги олександрійців, 2 нічиї та 2 перемоги «Олімпіка». Різниця м'ячів 8-6=+2 на користь наших земляків. М’ячі в цих зустрічах забивали: В.Грицук – 2, Є.Банада, А.Запорожан, І.Чередніченко, Ю.Коломоєць, С.Басов, Р.Зейналов (усі по 1 – «Олександрія»), К.Дорошенко, А.Каськов, Іса Шеріф, С.Алексанов, І.Семенина та Г.Кадимян (по 1 – «Олімпік»). Ще один матч суперники провели в Кубку України. В другому попередньому етапі сезону 2013/214р.р. в Донецьку була зафіксована нічия – 1:1 (рахунок в матчі на 95-й хвилині відкрив Р.Зейналов, але вже на 112-й М.Драченко відновив рівновагу), а в серії пенальті перемогли наші футболісти – 5:3. Про це повідомляє офіційний сайт ФК "Олександрія".
 
Як зазначив на передматчевому  включенні журналіст каналу «Футбол» Микола Середич, який для нашої команди став вже фартовим: «У Сумах сумно ніколи не буває». Так і сталося, адже було багато боротьби, багато моментів. Слід віддати належне головному тренеру «Олександрії» Володимиру Шарану, який вдало збалансував свою команду у всіх ланках і повністю переграв свого візаві.
Переходячи до звітного поєдинку, слід сказати що перший небезпечний момент в матчі створили номінальні господарі. На 5-й хвилині вони заробили право на стандарт і новобранець «Олімпіка», добре відомий олександрійцям виступами за «Олександрію», Андрій Богданов перевірив пильність нашого голкіпера, пробивши в правий від нього кут, але цей удар не склав труднощів Андрію Новаку. Наші земляки відповіли двома перспективними моментами майже впродовж однієї хвилини. Спочатку після перехоплення м’яча біля штрафного майданчика господарів поля, Артем Чорній, перебуваючи у вигідній позиції, завдав удару по воротах, але Заурій Махарадзе перевів м’яч на кутовий. Після розіграшу стандартного положення все той же Артем Чорній виконав навіс в штрафний майданчик, Андрій Гітченко, відірвавшись від захисника, опинився віч-на-віч з голкіпером, але його удару бракувало точності. А вже на 28-й хвилині олександрійці розіграли ідеальний футбольний «триптих». Василь Грицук віддав ідеальний пас в розріз на Андрія Цурікова, той зробив передачу Віталію Пономарю, який обробив м’яч і перевів його Артему Чорнію, останньому лишалося одне – відправити «шкіряного» в сітку воріт – 0:1. Забитий гол надихнув наших земляків і вони все частіше йшли вперед та організовували гострі атаки, але віднайти ще одну шпарину в захисті донеччан їм до перерви не вдавалося.
Другий тайм активніше розпочали футболісти «Олімпіка». Після масованої атаки двічі небезпечно по воротах гостей пробивав Максим Драченко, але перший удар парирував голкіпер, а після повторного – захисник нейтралізував небезпеку. Згодом вже атака наших земляків, в якій капітан «трикольорових» мав чудовий шанс подвоїти перевагу власної команди, але його удар зі стандарту метрів з 25-ти прийняла на себе поперечина. Та вже наступна атака принесла нашим землякам бажаний результат. Віталій Пономар віддав пас на Дмитра Леонова, той блискавично ввійшов в штрафний майданчик, проте проти нього було порушено правила, за що арбітр зустрічі призначив пенальті, який чітко реалізував Андрій Запорожан, розвівши голкіпера і м’яч по різним кутам – 0:2. Донеччани мали можливості скоротити відставання в рахунку, але після ударів Володимира Танчика та Андрія Богданова, Андрій Новак зіграв надійно.
 
Вітаємо команду із заслуженою перемогою і готуємося до наступного матчу.
 
“Олександрія” на виїзді обіграла “Олімпік”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований