06 травня 2024, понеділок

Кропивницькі спецпризначенці мірялися силою (ФОТО)

«Ігри патріотів» – силові змагання з такою назвою спецпризначенці 3-го полку влаштували прямо на плацу військової частини. Кожен із учасників особисто брав участь у бойових діях на Донбасі, тому хлопці не з чуток знають ціну незалежності. Відповідно силові змагання присвятили 25-річчю Незалежності України. 
Військовослужбовець із позивним Мирон у третьому полку служить три роки. На передову потрапив у перші ж дні бойових зіткнень ще у 2014-му. Під час другого вогневого контакту отримав контузію. Не зважаючи на поранення, разом з побратимами також мірявся силою.
– Дехто мені казав, щоб я після контузії якомога менше рухався і, тим паче, не бігав. А я дуже люблю бігати і це мені допомагає. Я поступово почав навантажувати організм і після бігу моє самопочуття стало набагато кращим – каже учасник змагань з позивний «Мирон».
У силових іграх взяли учать 5 команд по шість чоловік.  Протягом дня вони боролись у восьми видах різних змагань. Розпочали з гирьової естафети, потім перейшли до перетягування двохтонного позашляховика УАЗ.
Спецназівці кажуть: в їх службі, крім фізичної підготовки, у формі має бути й моральна складова. Будучи в екстремальних умовах, ці поняття нероздільні. Стала психіка допомагає не розгубитись і не впасти в паніку, коли над головою летять міни, а фізичне загартовування допомагає виживати коли обмаль їжі, води і треба пішки долати великі дистанції.
Далі пішли вправи з підняття гир та боротьби сумо. Хлопці настільки входили в азарт, що не зважаючи на асфальтоване покриття, не боялись падати додолу і робити кидки через себе. 
[widgetkit id=1353]
Найбільше емоції вирували в колективному змаганні під час перетягування канату. Від супротиву, в учасників навіть стерались підошви. 
Організувати змагання допоміг місцевий олімпійський комітет. Суддівський склад був із призерів міжнародних силових суперництв. Кажуть, солдати хоч і підтягнуті, але працювати над фізичною формою ще треба. Для цього вже створюють на території частини спортивний майданчик. Його відкриття заплановано за місяць. 
У загальному заліку перше місце отримала команда комендантської роти. Як нагороду, вони отримають п’ять додаткових днів відпочинку. Друге місце і три дні відпочинку здобула команда третього загону. Команди-аутсайдери до наступного року обіцяють підтягнути свою фізичну форму і здобути бажані додаткові дні відпустки.
– Я вважаю, що кожен чоловік завжди повинен тримати себе у гарній фізичній формі. Адже ніхто не знає, що з нами буде завтра… – Говорить учасник змагань із позивним «Мирон».
Кропивницькі спецпризначенці мірялися силою (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований