24 квітня 2024, середа

Як у Кропивницькому відзначали День фізкультури і спорту (ФОТО)

Урочисті заходи відбулися учора, 9 вересня, у Ковалівському парку за участі спортивної громадськості, учнів спортивних шкіл, ветеранів спорту, керівництва області та міста, передають офіційні портали Кіровоградської ОДА та Кіровоградської облради.
Вітаючи спортивну громадськість міста з професійним святом, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова відзначила наступне: 
– Кіровоградщина завжди була відома своїми спортсменами, олімпійськими чемпіонами, які здобули велику кількість нагород і своїми перемогами прославили нашу Батьківщину. Нещодавно, на XXXI олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, троє спортсменів з Кіровоградщини брали участь у складі олімпійської команди України. Й сьогодні ще 4 наших спортсменів відстоюють честь нашого регіону, України, змагаючись на паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, – відзначила Світлана Лобанова. – Нинішнього року нас порадувала своєю перемогою Кіровоградська бейсбольна команда, яка стала Чемпіоном Європи. Ми також пишаємося нашою футбольною командою "Зірка", яка здобула перше місце на Чемпіонаті України, – відзначила посадовець.
Світлана Лобанова побажала усім жителям області, хто активно займається фізичною культурою та спортом, міцного здоров'я і нових нових перемог.
У своєму вітальному слові голова Кіровоградської обласної ради Олександр Анатолійович Чорноіваненко зазначив: 
"Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені "золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного. Золотою сторінкою в літопис спортивних досягнень України вписана і Кіровоградщина. Це переможці і призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, інших престижних міжнародних і внутрішніх змагань, численні майстри спорту і тисячі кандидатів у майстри спорту. Серед них: футболісти: Андрій Канчельскіс, Андрій П'ятов, Андрій Русол, Сергій Назаренко і Євген Коноплянка; Руслан Мезенцев – спортивна гімнастика, Олександр Симоненко – велотрек та багато інших. Сьогодні українські паралімпійці у перший день змагань завоювали 9 медалей!!! Серед паралімпійців і наша землячка Ольга Свідерська – чемпіонка світу з плавання (з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору)".
Голова обласної ради вручив Грамоту Кіровоградської обласної ради Приймаку Вадиму Михайловичу, тренеру-викладачу комунального закладу "Олександрівська районна дитячо-юнацька спортивна школа" та Лавриненку Сергію Дмитровичу, головному тренеру футбольного клубу "Інгулець" (смт Петрово, Кіровоградська обл).
Олександр Чорноіваненко висловив вдячність усім ветеранам спорту, спортсменам нинішнім, які гордо несуть прапор держави та прославляють Україну і нашу Кіровоградщину на світових рівнях.  
[widgetkit id=1366]
З нагоди професійного свята Світлана Лобанова разом із головою обласної Ради Олександром Чорноіваненком вручила грамоти облдержадміністрації та обласної ради ветеранам спорту та провідним спортсменам області.Із рук очільників області посвідчення "Майстер спорту України" отримали 22 спортсмени.
Як у Кропивницькому відзначали День фізкультури і спорту (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований