25 квітня 2024, четвер

Таеквондисти з Кропивницьцого та Компаніївки привезли «золоті» нагороди Чемпіонату світу

Вперше в історії обласної федерації таеквондо ITF одразу двоє її представників стали тріумфаторами юніорського Чемпіонату світу. Близько 700 учасників із 63 країн визначали найсильнішого в італійському місті Андрія. Про це пише Гречка.
В особистій першості титул чемпіона світу завоював вихованець тренера Ігоря Зюнзі з клубу «Ван Вей» Юсиф Ейвазов. У ваговій категорії до 51 кг він провів загалом п’ять поєдинків, вирішальним із яких був фінальний із представником Казахстана.
Володарем «золотої» та «бронзової» нагород став таеквондист із Компаніївки Олег Конюх. Підопічний Дмитра Садового у складі збірної України разом із партнерами успішно провів чотири зустрічі і виграв командну першість. В особистих змаганнях вагової категорії до 63 кг Олег Конюх, перемігши у трьох сутичках, піднявся на бронзовий п’єдестал пошани.
Наші таеквондисти доклали зусиль, які дозволили збірній України за підсумками юніорського Чемпіонату світу посісти друге загальнокомандне місце. Переможцями командного заліку стали родоначальники цього виду спорту, збірна Північної Кореї.
Три місяці тому на Чемпіонаті Європи в Афінах обидва чемпіони виступили скромніше – Юсиф Ейвазов показав третій результат, а Олег Конюх взагалі лишився без медалі, посівши лише п’яте місце, тому керівник клубу «Ван Вей» Ігор Зюнзя надзвичайно задоволений виступом таеквондистів в Італії.
– За час існування нашого клубу та обласної федерації таеквондо ITF раніше Чемпіонат світу вигравала лише Тетяна Тетеревятникова і було це у 2013 році. В неї є гідні послідовники. До нашого тріумфу на Чемпіонаті світу привела гарна підготовка. Серед подальших планів ми починаємо підготовку до Кубку України, що пройде у листопаді та стане першим етапом відбору до Чемпіонату Європи. Його прийматиме англійське місто Ліверпуль.
Таеквондисти з Кропивницьцого та Компаніївки привезли «золоті» нагороди Чемпіонату світу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований