02 травня 2024, четвер

Кропивницька “Зірка” здолала “Дніпро”

Учора, 17 вересня, поки кропивничани святкували День міста, наша “Зірка”  здобула другу перемогу поспіль, передає Перша електронна газета.
Учора кропивницька “Зірка”, граючи на виїзді, обіграла “Дніпро”. На останніх секундах додаткового часу (94 хвилина) переможний м’яч у ворота “Дніпра” забив новачок команди Джонатан Мойя.
Після першої вікторії в сезоні над львівськими «Карпатами», на кропивницьку «Зірку» очікував важкий виїзний поєдинок проти «Дніпра», передає прес-служба кропивницької "Зірки". У стартовому складі нашої команди, порівняно з попереднім матчем, відбулася усього одна заміна. У центрі захисту, замість Максима Ковальова, вийшов Олександр Кучеренко. Максим травмувався, тож коли він з’явиться, поки що напевно сказати важко. Також, слід відмітити, що це був перший матч для Федеріко Перейри у ранзі капітана «Зірки».
Уже на стартових хвилинах команди обмінялися атаками. Біля воріт «Дніпра» на подачу з правого флангу не встиг відгукнутися Артем Щедрий, а біля протилежних воріт подачу з лівого флангу від Александру Влада головою замкнув Владислав Кочергін – м’яч пролетів над поперечиною. Та ближче до десятої хвилини гра дещо заспокоїлася. «Зірка» та «Дніпро» приблизно однакову кількість часу володіли м’ячем, але ні одна, ні інша команда небезпечними моментами біля воріт суперника похизуватися не могла. Й от на тринадцятій хвилині кропивничани заробили право на кутовий. Артем Щедрий виконав подачу на ближню стійку, та захисник дніпрян виніс м’яч зі штрафного майданчика. Щоправда, точно на ногу Руслану Зубкову, котрий здалеку пробив трохи вище поперечини. Ще за кілька хвилин на дальній постріл наважився Артем Щедрий – м’яч знову пролетів повз ворота.
Господарі також мали свій контраргумент в атаці. Денис Баланюк прийняв м’яч на підступах до штрафного майданчика, обіграв Федеріко Перейру, але засильно пробив вище цілі. Пізніше, після тривалої атаки «Дніпра» з кута штрафного майданчика, «стріляв» Володимир Польовий – Євген Паст чітко зафіксував м’яч у своїх руках.
Загалом, у середині першого тайму гру можна було охарактеризувати як міні-гойдалки. Конкуренти, хоч і не відразу, та все ж намагалися відповідати на атаки один одного. Гра не виглядала закритою, з одним бажанням: будь що не пропустити. Але креативу в атакувальних діях суперникам бракувало. На 31-й хвилині «Зірка» отримала змогу відзначитися після кутового. Ігор Загальський виконав подачу від прапорця на ближню стійку, звідки Олексій Чичиков переадресував м’яч далі. Та от Федеріко Перейру, який уже був готовий пробивати по воротах головою, випередив захисник господарів.
Можна сказати, що від тридцятої хвилини матчу наша команда більше володіла м’ячем. Саме підопічні Даріо Друді частіше комбінували й атакували. На 36-й хвилині Артем Щедрий наніс перший удар в отвір воріт «Дніпра». З лівого флангу він змістився ближче до центру і пробив у ближній кут. Воротар дніпрян Олексій Баштаненко відбив м’яча перед собою, але повноцінного добивання від кропивничан не відбулося. Підопічні Дмитра Михайленка, який робив свої перші футбольні кроки в нашому місті, намагалися піймати суперника на контратаці. В одній із яких по воротах намагався пробити Владислав Кочергін, але його «постріл» заблокував Андрій Бацула. А вже у компенсований час іще один шанс вийти вперед змарнувала наша команда. Після перехоплення на чужій половині поля із м’ячем опинився Руслан Зубков. Але вирішив не пробивати, а віддати передачу на Артема Сітала. У підсумку, вона виявилася неточною. Тож, перша половина гри завершилася сухою нічиєю – 0:0.
На початку другого тайму «Зірка» заробила штрафний удар із далекої відстані, який приніс першу небезпеку в заключній сорокап’ятихвилинці. Ігор Загальський виконав подачу точно на голову Руслану Зубкову, який у боротьбі з голкіпером, що помилився на виході, зумів пробити, але м’яч у сантиметрах розминувся з порожніми воротами. Перевага кропивничан була відчутною. Відтак, трохи згодом Володимир Баєнко небезпечно подавав у район одинадцятиметрової позначки, та ніхто з партнерів пробити не зумів. Пізніше здалеку пробивав Борха Екіса – вище воріт.
У швидкій атаці дніпряни заробили небезпечний штрафний удар, але майстер стандартів Руслан Ротань, на щастя для нас, пробив не зовсім удало, і м’ячем заволодів Євген Паст. Ще одна небезпека біля наших воріт виникла на 57-й хвилині, коли Євген Паст не зумів утримати м’яч у руках, після подачі з правого флангу. Та добре, що згодом виправився, відвівши загрозу від своїх воріт, після навісу з протилежної бровки.
Згодом гра перемістилася до центру поля. Було багато рівної боротьби, хоча все ж м’ячем більше володіли саме підопічні Даріо Друді. Та от на 68-й хвилині Денис Баланюк прийняв передачу й обробив м’яч так, що ледь не вибіг на побачення з Євгеном Пастом. На щастя, наш голкіпер випередив опонента.
На 73-й хвилині матчу в футболці «Зірки» дебютував іспанський легіонер Айтор, котрий замінив Артема Щедрого. За хвилину після його виходу на поле, Артем Фаворов, який цього разу виглядав не так класно, як у минулій зустрічі, сфолив на лівому фланзі власної оборони, чим заробив для «Дніпра» небезпечний стандарт. Пощастило кропивничанам, що Володимир Адамюк не зумів головою дотягнутися до м’яча після гострої подачі зі штрафного. У відповідь «Зірка» заробила подібне стандартне положення з лівого флангу. Та Артем Фаворов не зумів перебити стінку, щоправда, м’яч відскочив до Руслана Зубкова, і той пробив у дотик низом – Олексій Баштаненко накрив м’яч.
Пізніше з лівої ноги намагався поцілити у ворота Володимир Адамюк. Особливої загрози не було, адже м’яч полетів дуже неточно. Заключна п’ятихвилинка виявилася дуже нервовою. Ніхто не волів програвати, відтак пішли фоли, й арбітр почав показувати багато жовтих карток. Ще один момент виник у дніпрян уже на третій компенсованій хвилині. Юрій Вакулко виконав подачу на голову Андрієві Блізніченку. Останній пробив по воротах, але Євген Паст правильно розташувався на лінії воріт і зафіксував м’яч у своїх руках.
І от, коли здавалося, що матч так і завершиться нульовою нічиєю, костариканський нападник «Зірки» Джонатан Мойя зробив щасливими усіх кропивничан, які цього дня святкували День міста. Руслан Зубков прорвався лівим флангом до штрафного майданчика і, як на тарілочці, викотив м’яч своєму нападнику. Мойя, який незадовго до цього отримав болючий удар по обличчю, уникнув офсайду, випередив двох центральних захисників і в падінні вразив ціль. Арбітр дав «Дніпру» час провести ще одну атаку, та ніякою загрозою вона не увінчалася.
Отож, підопічні Даріо Друді здобувають надзвичайно важку перемогу в другому турі поспіль з рахунком 1:0. Ця звитяга дозволяє нашій команді обійти в турнірній таблиці луцьку «Волинь» та свого наступного суперника, кам’янську «Сталь», і залишити зону вильоту.
 
ФК «Дніпро» – «Зірка» (Кропивницький) – 0:1 (0:0).
17 вересня 2016 року (субота). Початок о 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». Оцінка поля: 5. 5113 глядачів. + 16 С. глядачів. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 8 тур.
Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).
Асистенти арбітра: Плужник Олег (Харків), Альохін Ігор (Хмельницький).
Четвертий арбітр: Можаровський Юрій (Львів).
Спостерігач арбітражу: Годулян Віталій (Одеса).
Офіцер безпеки: Помазков В’ячеслав (Київ).
Директор матчу: Тіпанов Владислав (Київ).
ФК «Дніпро»: 1. Баштаненко Олексій, 2. Влад Александру Николае (7. Блізніченко Андрій, 58), 3. Адамюк Володимир, 8. Польовий Володимир, 9. Вакулко Юрій, 10. Кочергін Владислав, 14. Чеберячко Євген, 17. Баланюк Денис (15. Довбик Артем, 77), 29. Ротань Руслан, 39. Сваток Олександр, 89. Політило Сергій. Запасні: 77. Шеліхов Денис, 19. Хучбаров Каміль, 25. Когут Ігор, 28. Назаренко Сергій, 71. Лопирьонок Максим. В. о. головного тренера: Михайленко Дмитро.
«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан, 9. Щедрий Артем (17. Фернандес Лопес Айтор, 73), 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем (16. Мойя Агілар Джонатан Алонсо, 69), 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (10. Фаворов Артем, 60), 24. Зубков Руслан, 29. Баєнко Володимир, 32. Екіса Імас Борха, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 23. Маткобожик Олександр, 27. Кочура Олександр, 95. Попов Роман. В. о. головного тренера: Друді Даріо.
Гол: 0:1, Мойя Агілар Джонатан Алонсо (90+4).
Попередження: Вакулко Юрій (45+1), Перейра Федеріко (52), Фаворов Артем (74), Мойя Агілар Джонатан Алонсо (85), Ротань Руслан (87), Екіса Імас Борха (88).
Кропивницька “Зірка” здолала “Дніпро”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований