02 травня 2024, четвер

Кропивницька “Зірка” вдома обіграла “Ворсклу” (ВІДЕО)

Учора, 16 жовтня, у рамках одинадцятого туру Ліги Парі-Матч, кропивницька «Зірка» приймала вдома полтавську «Ворсклу», повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу кропивницької команди.
Зазначимо, що саме 16 жовтня 1911 року футбольний гурток заводу «Ельворті» переграв команду першої місцевої чоловічої гімназії з рахунком 4:1. Ця дата і вважається днем заснування ФК «Зірка». Зрозуміло, що в таке свято усі вболівальники очікували лише перемоги від улюбленої команди.
Тренерський штаб кропивничан у цьому матчі не міг розраховувати на Борху Екісу, Олексія Чичикова, Олександра Кочуру та Руслана Зубкова, котрі зазнали пошкоджень. Відтак, у заявці на гру значилися молоді Олександр Маткобожик, Сергій Керножицький та Ігор Ченакал. Для останнього – це взагалі було дебютне потрапляння до протоколу матчу елітного дивізіону.
Буквально на першій же хвилині гри у «Ворскли» пройшла небезпечна атака лівим флангом, яку ударом головою завершував Юрій Коломоєць. На щастя, форвард гостей пробив невлучно. Миттєво у відповідь на ударну позицію виривався Джонатан Мойя, але відпустив м’яч далеко від себе, і той викотився за лінію воріт. Уже більш реальну нагоду відзначитися Мойя втратив на десятій хвилині. Після подачі з кутового він опинився поблизу воріт і наносив удар із гострого кута – Богдан Шуст зреагував на удар нападника. Одразу ж відповіла своїм контрвипадом команда гостей. Младен Бартуловіч пробив із меж штрафного майданчика, і в гру довелося вступити Євгенові Пасту. Згодом повинен був забивати Олексій Дитятьєв. Після подачі зі штрафного того ж Бартуловіча центрбек опинився самотнім перед воротами, але поцілив у поперечину. Подібний момент в атаці у відповідь втратив Федеріко Перейра. Цього разу захисник пробивав після подачі з кутового, але Богдан Шуст, у шаленому стрибку, витягнув м’яч із – під поперечини.
У середині тайму вже такої гостроти біля обох воріт не виникало. Акцент гри змістився до центра поля, де футболісти боролися за ініціативу. Від того поєдинок ставав іще напруженішим. Лише на 35-й хвилині чергова подача зі штрафного удару призвела до небезпеки. Олексій Дитятьєв ледь не перевів м’яч у свої ж ворота, та той пролетів повз ціль. Свою нагоду підопічні Василя Сачка не використали, коли Максим Ковальов, у межах власного штрафного майданчика, «подарував м’яч» Александару Кобахідзе, який замінив Дмитра Хльобаса. Добре, що наш захисник устиг виправитися й вибив м’яч на кутовий. Отож, на перепочинок суперники відправилися за нульової нічиєї.
У перерві, з нагоди 105-ї річниці ФК «Зірка», перед уболівальниками виступила група підтримки. Дівчата представили свою танцювальну композицію. А також привітання від ФК «Зірка» та обласної федерації футболу отримав паралімпійський чемпіон Євген Зінов’єв, котрий у складі футбольної збірної України здобув золото у Ріо-де-Жанейро.
За шість хвилин після початку другої сорокап’ятихвилинки Артем Сітало, заволодівши м’ячем у центрі поля, миттєво віддав його вправо на Артема Щедрого. Останній, в дотик, прострілив у район одинадцятиметрової позначки, а звідти забив Джонатан Мойя. До того ж, забив досить курйозно. Наш форвард не влучив по м’ячеві правою ногою, але м’яч від лівої – залетів – таки у ворота. Та це не важливо, адже для нападника головне – реалізація гольових моментів. Варто відзначити, що в цьому матчі Джонатан Мойя грав із мікропошкодженням, котрого зазнав у контрольному матчі проти запорізького «Металурга», в якому записав на свій рахунок покер. За п’ять хвилин Артем Сітало ледь не перекинув м’яч через Богдана Шуста ударом-парашутом із лівого флангу. На жаль, м’яч просвистів над поперечиною. Ще трохи згодом Джонатан Мойя спробував уразити ціль дальнім ударом – цього разу невдало.
Свій перший момент по перерві «Ворскла» створила на 68-й хвилині. Юрій Коломоєць вирвався на побачення з Євгеном Пастом, але наш голкіпер свою команду, після незграбного удару нападника гостей, врятував. А подвоїти перевагу господарів міг Артем Щедрий. Вигравши підбирання біля штрафного майданчика, вінгер пробив у дотик, але не зумів поцілити у ближній кут. А ще за кілька хвилин просто-таки божевільний момент утратив Артем Фаворов. Після прострілу справа від Володимира Баєнка Джонатан Мойя лишив м’яч під удар 10-му номеру. Артем пробив класно, та м’яч у лічених сантиметрах розминувся зі стійкою воріт. А трохи згодом сам на сам із Богданом Шустом виривався той-таки Артем Фаворов, але нашого гравця зупинив лайнсмен, котрий підняв прапорець, зафіксувавши тим самим досить-таки суперечливий офсайд. 
А на 79-й хвилині поєдинку, за мить після своєї появи на полі, забив Роман Попов. Він підстеріг необачну передачу назад від захисників «Ворскли» своєму голкіперу й відправив м’яч точно в сітку воріт – 2:0. Наприкінці матчу «Зірка» методично розкатувала м’яч у центрі поля, й відверто не дала полтавчанам нічого створити. Крім того, вже у компенсований час на полі, замість Андрія Бацули, з’явився Олександр Маткобожик. Для молодого захисника цей поєдинок був дебютним у складі першої команди «Зірки».
Отож, фінальний свисток арбітра зафіксував упевнену перемогу нашої команди з рахунком 2:0. Голи Джонатана Мойї та Романа Попова зробили найкращий подарунок уболівальникам у День народження рідного клубу.
 

«Зірка» (Кропивницький) – «Ворскла» (Полтава) – 2:0 (0:0).
16 жовтня 2016 року (неділя). Початок о 17:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 3. 2775 глядачів. + 6 С. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 11 тур.
Арбітр: Березка Сергій (Київ).
Асистенти арбітра: Куцев Валентин (Київ), Трехліб Ярослав (Дніпро).
Четвертий арбітр: Можаровський Юрій (Львів).
Спостерігач арбітражу: Задіран Сергій (Дніпро).
Офіцер безпеки: Жданов Геннадій (Київ).
Директор матчу: Макаров Сергій (Київ).
«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к\к), 9. Щедрий Артем (95. Попов Роман, 78), 11. Бацула Андрій (23. Маткобожик Олександр, 90+1), 14. Сітало Артем, 16. Мойя Агілар Джонатан Алонсо, 17. Фернандес Лопес Айтор, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (10. Фаворов Артем, 65), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 28. Полегенько Павло, 31. Ченакал Ігор, 85. Керножицький Сергій. В. о. головного тренера: Догадайло Віктор.
«Ворскла»: 1. Шуст Богдан, 3. Сімінін Сергій (к\к), 4. Пердута Ігор, 10. Турсунов Санжар (82. Ребенок Павло, 82), 11. Бартуловіч Младен (9. Загорулько Артур, 66), 13. Хльобас Дмитро (7. Кобахідзе Александар, 37), 26. Коломоєць Юрій, 27. Голодюк Олег, 29. Кравченко Дмитро, 54. Дитятьєв Олексій, 79. Пилявський Андрій. Запасні: 12. Непогодов Дмитро, 6. Скляр Олександр, 23. Сапай Вадим, 99. Зарічнюк Євген. Головний тренер: Сачко Василь.
Голи: 1:0, Мойя Агілар Джонатан Алонсо (51), Попов Роман (78). 
Попередження: Перейра Федеріко (26), Бартуловіч Младен (37), Дитятьєв Олексій (55), Пердута Ігор (59), Мойя Агілар Джонатан Алонсо (62), Попов Роман (79), Голодюк Олег (90+3).
Кропивницька “Зірка” вдома обіграла “Ворсклу” (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований