28 квітня 2024, неділя

ФК “Олександрія” зіграла внічию, але поставила рекорд України

У вчорашньому матчі ФК "Олександрія" з Кіровоградщини зустрічалася з полтавською "Ворсклою". І хоча втримати перемогу нашим землякам не вдалося, футболісти з Олександрії поставили рекорд за найшвидший гол в чемпіонаті України. Про це пише Златопіль із посиланням на прес-службу ФК "Олександрія".
Досить важливого значення для «Олександрії» та полтавської «Ворскли» мав матч 13-го туру «Ліги «Парі-Матч», який вони проводили між собою. «Трикольоровим» перемога давала можливість закріпитися на 4-му місці турнірної таблиці, а полтавчанам – наблизитися до шістки кращих команд. Можна відверто сказати, що «Ворскла» являється зручним суперником для «Олександрії». До звітної зустрічі між собою  в Прем’єр – лізі суперники провели 9 матчів: 4 перемоги наших земляків, 4 нічиї та 1 перемога полтавчан.
З перших хвилин звітної зустрічі олександрійці вдалися до пресингу суперника. Тільки-но полтавчани розвели м’яч, Олексій Дитятьєв помилився при обробці «шкіряного», як Роман Яремчук скористався ціїю помилкою, перехопивши м’яч, вийшов на рандеву з Дмитром Непогодовим і відправив «сферу» в сітку воріт. Це сталося на 8 секунді матчу, що є рекордом – найшвидшим голом в історії чемпіонатів України. Вже на 3-й хвилині, капітан «городян» Андрій Запорожан мав можливість подвоїти перевагу власної команди, але після його удару зі стандарту м’ячем заволодів голкіпер. Господарі створили кілька гострих моментів. Небезпечних пострілів по воротах олександрійців завдавали Олексій Дітятьєв, Володимир Чеснаков та Дмитро Хльобас, але захисники та голкіпер діяли  надійно. 
Злагодженість, виваженість та наполегливість футболістів «Олександрії» на 21-й хвилині дозволила їм ще раз відзначитися у воротах Дмитра Непогодова. Черговий гол в нинішньому чемпіонаті на свій рахунок записує автор першого м’яча – Роман Яремчук. Цього разу після подачі кутового і скидки головою від Віталія Пономаря, Роман ударом головою оформив «дубль» – 0:2. Після цього гра дещо заспокоїлася, а боротьба за м’яч в основному точилася в центрі поля. Під завісу першого тайму наші земляки мали шанс довести рахунок до розгромного, але удари Віталія Пономаря та Дмитра Леонова не досягали цілі.
– Незважаючи на прохолодну погоду і дощ, в Полтаву приїхало підтримати нашу команду близько ста відданих вболівальників, які весь матч палко підтримували своїх улюбленців і гнали їх вперед. – дякує фанатам "Олександрія".
Другий тайм розпочався з атак господарів поля та серії небезпечних ударів по володіннях Владислава Леванідова з меж штрафного майданчика, але надійність захисників та голкіпера і цього разу підтвердили свою майстерність. Забезпечивши в першому таймі гандикап в два м’ячі, під час другої половини зустрічі наші земляки грали в свій звичний футбол – основна увага приділялася надійному захисту власних воріт, та очікували своєї найменшої можливості провести контратаку. Що в наших земляків добре виходило. Ближче до середини другої половини зустрічі, після вкидання м’яча з ауту і передачі Романа Яремчука, Владислав Огіря завдавав удару по воротах полтавчан, але поряд зі стійкою. За кілька хвилин збільшити лік своїм голам мав шанс Віталій Пономар, але отримавши пас від партнера, відпустив далеко від себе м’яч, а голкіпер, який вийшов вперед, нейтралізував загрозу. Ближче до 80-й хвилини господарі поля мали шанс скоротити відставання. Санжар Турсунов виконував навіс в штрафний майданчик, але на нього ніхто не відгукнувся та й голкіпер кулаками вибив м’яч подалі від воріт. А сама розв’язка матчу відбулася вже на доданих арбітром хвилинах. На 90+1-й хвилині Євген Арановський угледів гру рукою Сергія Басова у власному штрафному майданчику, за що арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Олександр Кобахідзе – 1:2. А вже за хвилину, після розіграшу стандарту Володимир Одарюк зрівнює рахунок в звітному матчі – 2:2. Останній шанс вижати максимум очок в матчі олександрійці мали на 4-й доданій до основного часу хвилині, але удар Артема Чорнія зі стандарту голкіпер перевів на кутовий. 
Фото  – прес-служба ФК "Олександрія"
 

ФК “Олександрія” зіграла внічию, але поставила рекорд України
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований