29 вересня 2024, неділя

Кропивницький БК «Золотой вєк» здобув дві важкі виїзні перемоги над «Ніко-баскет»

Лідер Групи 1 вищолігового чемпіонату України з баскетболу БК «Золотой вєк» здобув дві перемоги у Миколаєві в грі проти «Ніко-баскет» проте далися вони важкою ціною, пише Гречка.
У першій зустрічі 18 лютого підопічні Андрія Білозерського перемогли за рахунок вдало проведених двох стартових чвертей у яких наші баскетболісти створили 12-очковий заділ. Третю-четверту 10-хвилинки команди синхронно набирали однакову кількість очок – по 22, тож із боєм, але все-таки кропивничани здолали господарів.
«Hіко-баскет» (Миколаїв) – «Золотой вєк» (Кропивницький) – 71:83 (16:23, 11:16, 22:22, 22:22)
Найбільше користі своїй команді принесли двоє гравців, зробивши дабл-дабл – Олександр Дробязко (20 очок, 10 підбирань) і Андрій Куліш (17 очок, 12 підбирань). Результативними також були Боган Сосой (13 очок) і Андрій Горбатюк (11).
Надзвичайно важкою ціною далася «золотим» друга перемога. Господарі у сьогоднішній грі-відповіді дали бій БК «Золотой вєк» і по праву заслужили на звитягу, однак сильнішого визначили останні секунди поєдинку в яких майстернішими були баскетболісти з Кропивницького. Вигравши з 8-очковою перевагою першу чверть, її наші гравці розгубили до великої перерви. На відпочинок команди пішли за рахунку 35:34. Суперники відіграли практично рівно третю 10-хвилинку, після якої «золоті» мали хиткий запас у три очки. До 36-ї хвилини «Ніко-баскет» нівелював здобутки гостей і вийшов уперед (71:68). Один влучний штрафний від Євгена Ворніка скоротив відставання до двох пунктів. Врятував команду Олександр Дробязко, який набрав п’ять поспіль очок. Спочатку він закинув 2-очковий у стрибку, на який господарі відповіли влучною реалізацією від Вадима Заплотинського. Потім Дроб’язко вколотив ефектний слем-данк із фолом, який також пробив влучно. За дві хвилини до фінальної сирени кропивничани вели в рахунку 74:73. Не підвів у відповідальний момент і новачок «Золотого вєка» Горбатюк, на якому сфолили суперники, але Андрій два штрафні пробив чітко – 76:73. Євген Ворнік ціною фолу зупинив найрезультативнішого гравця матчу в «Ніко-баскет» Августина Козянчука, який теж не схибив з лінії штрафних, скоротивши до мінімуму відставання – 76:75. В заключні 40 секунд у грі нервів помилялися обидві команди, та нашим баскетболістам вдалося утримати одноочкову перевагу.
«Hіко-баскет» (Миколаїв) – «Золотой вєк» (Кропивницький) – 75:76 (12:20, 22:15, 23:25, 18:16)
Найбільше на перемогу напрацювали Євген Ворнік (10 очок + 9 підбирань), Андрій Куліш (14 + 6) і Гліб Бузько (21 очко), але цінним у сьогоднішній грі було кожне влучання, тож Богдан Сосой (13), Олександр Дробязко (9), Андрій Горбатюк (4) і Владислав Рижов (5 очок, 8 результативних передач, 6 перехватів), по праву можна вважати співучасниками надважкої перемоги.
Доводити своє лідерство в групі БК «Золотой вєк» буде за два тижні на домашній арені факультету фізичного виховання. 4-5 березня наші баскетболісти зіграють з БК «Дніпро-2-ДВУФК-СДЮСШОР№5».

Фото – Олександр Сухонос

 

Кропивницький БК «Золотой вєк» здобув дві важкі виїзні перемоги над «Ніко-баскет»
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований