04 травня 2024, субота

Кропивницька “Зірка” вдома здолала “Карпати” (ФОТО, ВІДЕО)

Для "Карпат" "Зірка" – вкрай незручний суперник. Команда Олега Дулуба рішуче налаштувалася перервати серію невдалих матчів проти кропивницької команди. Активний початок поєдинку – тому підтвердження. Але у "Зірки" виявився міцний характер. Кропивничани зуміли розправити плечі і нав'язати суперникові свої правила. Нехай і не без сприяння арбітрів, пише UAфутбол.
Олег Дулуб виставив непрогнозований склад. Дмитро Кльоц, Євген Зубейко і Амбросій Чачуа залишилися в резерві. Роль правого латераля дісталася Денисові Мірошниченку. Воротар – Євген Боровик, лівий крайній захисник – Микола Матвієнко, троє центральних – Андрій Нестеров, Іван Лобай, Олексій Дитятьєв. Це – звично. В центрі поля розташувалися Артем Філімонов і Назар Вербний. Група атаки – Олексій Гуцуляк, Ігор Худоб'як, Олександр Гладкий.

Молодий Кирило Дришлюк з'явився в основному складі "Зірки". Він розташувався під нападниками Білоногом та Сіталом. Загальский і Драченко виконували функції опорних півзахисників. Полегенько і Бацула грали на флангах. Перед воротами Паста ешелон захисту вибудували Наілсон, Перейра, Фатєєв.
Перший тайм виявився насиченим на події. Можна сказати, імпульсивним. "Карпати" активніше розпочали, забили гол і мали ще декілька зручних нагод для того, аби зміцнити перевагу. Але не зміцнили. І отримали два болісних удари у відповідь. Про все – по порядку.

На початку матчу суперники обмінялися ударами – Худоб'як і Сітало виконували. За "Зірку" зіграв воротар, а удар Сітала виявися неточним. Далі був пенальті у ворота Паста. Філімонов класною передачею відправив у прорив Гладкого. Олександр на досвіді виграв позицію від Перейри, втікав до воріт, але в штрафному майданчику не без допомоги суперника упав на газон. Вже лежачи на ньому, Гладкий ще й отримав ногою по стегні. Березка таки наважився призначити одинадцятиметровий.
Не минуло й двох хвилин після результативного удару Гладкого, а "Карпати" могли забити вдруге. Знову Гладкий організував гостроту. Його простріл виявився точним, Худоб'як пробив з близької відстані, але Паст накрив м'яча. Ще один момент – удар Худоб'яка метрів з одинадцяти (пас знову віддав Гладкий). Тут надійно зіграв Паст.
"Зірці" було дуже важко, але зуміла команда Монарьова розправити плечі. Бацула з центральної зони віддав передачу до гущі гравців, Наілсон п'ятою продовжив до середини штрафного майданчика на Фатєєва. Дмитро перебував у офсайді, "Карпати" зупинилися, але свисток арбітра не прозвучав. Фатєєв не зміг забити, щоправда, м'яч відскочив вбік, Білоног спіймав і вразив порожні ворота.

А трохи згодом – й другий гол "Зірки". Білоног увірвався до штрафного майданчика "Карпат", намагався переграти Дитятьєва, але, схоже, втрачав позиції. Проте захисник "Карпат" неоковирно "навалився" на опонента, збивши того з ніг. Березка призначив пенальті. Ігор Загальський реалізував.
Гра заспокоїлася. В плані гостроти. Але боротьби вистачало. Обидві команди були заведеними, роздратованими. "Карпати" вже не виглядали так, як у першій половині тайму. А пропущений на заключних секундах гол – це взагалі щось страшне. Вербний і Філімонов бездарно зіграли у центрі поля, дозволили Драченкові перехопити м'яча, відпустили його у відрив. Максим продавив і Лобая, а потім влучно пробив під стійку. Боровик не мав шансів.
Добре для львів'ян, що на початку другого тайму гості провели другий м'яч і відновили інтригу. Олексій Гуцуляк спіймав відскік м'яча і прекрасно пробив метрів з двадцяти.
"Карпати" не панікували, не кинулися стрімголов зрівнювати рахунок. Олег Дулуб наче мав чіткий план, який передбачав поступове підвищення тиску на ворота Паста. "Зірка" ж намагалася відвести гру до центру поля.

Так само ситуація розвивалася і після вилучення Дитятьєва. Вилучення безглуздого. Олексій на лівому фланзі боровся з двома футболістами "Зірки", м'яч вийшов в аут, асистент арбітра прийняв рішення, з яким категорично не погоджувався Олексій. Словесна атака Дитятьєва не залишилася безкарною – пряма червона карточка.
"Карпати" не здавалися, але того темпу, який продукувала команда, явно не вистачало для успіху. А додати в силу чисельної меншості і фізичної втоми львів'яни не могли. Моменти виникли у другій половині тайму. Правда, моменти біля воріт Боровика. Бо біля воріт Паста можна відзначити лише спробу Гладкого накрутити захисників (не відбувся удар), а також подачу Гуцуляка. Активно увімкнувся в гру й Грисьо, але марно.
"Зірка" час від часу вибігала в контратаки. Білоног втік від Вербного, але не зумів з позиції один на один обіграти Боровика. Щедрий не влучив у ворота ударом з меж штрафної зони, а Сітало задовго вовтузився з м'ячем і втратив зручну можливість для удару.

Це перемога для "Зірки". Вольова, емоційна. "Карпати" теж варто відзначати за характер, бажання і доволі непогану якість футболу. Львів'яни перервали свою затяжну безпрограшну серію, але опускати голови не повинні.
«Зірка» (Кропивницький) – «Карпати» (Львів) – 3:2 (3:1).
29 квітня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 2668 глядачів. +24 С. Ліга Парі-Матч, 27-й тур.
Арбітр: Березка Сергій (Київ).
Асистенти арбітра: Сухін Віталій (Одеса), Єремєєв Андрій (Миколаїв).
Четвертий арбітр: Романов Віталій (Дніпро).
Спостерігач арбітражу: Деревінський Олег (Київ).
Офіцер безпеки ФФУ: Головко Іван (Ужгород).
Директор матчу ФФУ: Марусін Сергій (Одеса).
«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 5. Медейрос Наілсон (18. Кучеренко Олександр, 46), 7. Драченко Максим, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (9. Щедрий Артем, 78), 26. Білоног Дмитро, 27. Дришлюк Кирило (99. Жуков Микита, 75), 28. Полегенько Павло. Запасні: 41. Льопка Роман, 50. Акименко Олександр, 77. Чичиков Олексій, 95. Попов Роман. В.о. головного тренера: Монарьов Роман.
«Карпати»: 66. Боровик Євген, 70. Лобай Іван, 34. Дитятьєв Олексій, 5. Нестеров Андрій, 94. Мірошніченко Денис (47. Грисьо Максим, 86), 22. Матвієнко Микола, 8. Філімонов Артем (7. Ксьонз Павло, 46; 11. Чачуа Амбросій, 78), 88. Вербний Назар, 9. Гуцуляк Олексій, 16. Худоб’як Ігор (к/к), 21. Гладкий Олександр. Запасні: 23. Мисак Роман, 42. Зубейко Євгеній, 73. Завійський Тарас, 48. Кльоц Дмитро. Головний тренер: Дулуб Олег.
Голи: 0:1, Гладкий Олександр (15, з пенальті); 1:1, Білоног Дмитро (26), 2:1, Загальський Ігор (30, з пенальті); 3:1, Драченко Максим (45), 3:2, Гуцуляк Олексій (50).
Попередження: Філімонов Артем (6), Дришлюк Кирило (36), Фатєєв Дмитро (46), Ксьонз Павло (56), Щедрий Артем (90+3).
Вилучення: Дитятьєв Олексій (69, пряма червона картка).

Відео – канали Футбол1/Футбол2
Фото – прес-служба ФК "Зірка"
Кропивницька “Зірка” вдома здолала “Карпати” (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований