28 березня 2024, четвер

У Кропивницькому офіційно стартував Чемпіонат України з легкої атлетики (ФОТО)

Сьогодні, 5 липня, у Кропивницькому на стадіоні "Зірка" офіційно стартував Чемпіонат України з легкої атлетики та командий чемпіонат України з легкої атлетики з багатоборства, інформує Златопіль.
Цей чемпіонат – чи не найважливіший етап відбору на Чемпіонат Світу, що в цьому році відбудеться в Лондоні, тож до Кропивницького з'їхалися майже шість сотень спортсменів з усієї України. Серед них – чемпіони України та Європи, олімпійці, рекордсмени. 
Хоча змагання почалися ще сьогодні вранці, офіційне їх відкриття відбулося лише о 16-00. Привітати спортсменів прибули голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, інші почесні гості.

– Сьогодні я бачу перед собою майбутнє нашого спорту, нашу молодь. –  звернувся до учасників Чемпіонату України голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. –  Мені дуже приємно, що ви обрали саме легку атлетику, де можна проявити свою індивідуальність, свої здобутки… І проявляєте її на всеукраїнському, європейському, світовому рівнях. Кіровоградщина провела грандіозну роботу і сьогодні відновлений стадіон "Зірка" з гордістю приймає головні легкоатлетичні змагання країни. Слава Вам і Слаа Україні!

Учасників та почесних гостей Чемпіонату своїми виступами вразили відомий кропивницький гирьовик Сергій Шевченко, юні кропивницькі каратисти та танцюристи.

Довідка. Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та командний чемпіонат України з легкої атлетики з багатоборства – основний старт відбору на чемпіонат світу з легкої атлетики в Лондоні, який відбудеться  04-13 серпня 2017 року.
На цьому старті беруть участь найсильніші легкоатлети нашої країни, призери Олімпійських ігор та чемпіонатів світу, переможці Європейських чемпіонатів та юнацьких Олімпійських ігор. Серед них: Ольга Саладуха, Стуй Христина, Бризгіна Єлизавета, Олеся Повх – бронзові призери Олімпійських ігор в Лондоні (2012 рік), естафетний біг 
4 Х 100 м.; Богдан Бондаренко – бронзовий призер Олімпійських ігор в  Ріо-де-Жанейро (2016 рік), стрибки у висоту.
Серед учасників і наш земляк Дмитро Яковенко, який представляв нашу країну в Ріо-де-Жанейро та Тетяна Мельник, яка вже представляє  м. Київ.
На змагання до м. Кропивницького приїхали уже 580 представників всіх областей України. 
Щоб потрапити на чемпіонат світу в м. Лондон спортсменам потрібно виконати норматив міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ) і стати призером відбіркового чемпіонату України. Станом на сьогодні, вже виконали цей норматив понад 30 спортсменів в індивідуальних видах. До 23 липня 2017 року ще є час показати високі нормативи.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому офіційно стартував Чемпіонат України з легкої атлетики (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований