16 квітня 2024, вівторок

Кропивницька “Зірка” розпочала сезон нічиєю з “Карпатами”

Сезон 2017/18 років кропивницька «Зірка» почала виїзним матчем проти львівських «Карпат» і здобула вольову мирову в дуже напруженому протистоянні, пише офіційний портал кропивницького клубу. 
Додаткової інтриги стартовому матчу додавало те, що в міжсезоння «леви» запросили на посаду спортивного директора екс-наставника кропивничан Даріо Друді, змінили тренерський штаб, котрий очолив іспанський фахівець Серхіо Наварро, та підсилили свій склад декількома легіонерами, серед яких і колишній капітан кропинвичан Федеріко Перейра. Тож, для обох суперників цей матч виглядав надважливим.
Нагадаємо, що минулий чемпіонат команда з Кропивницького закривала поєдинком саме проти львів’ян і поступилася тоді з рахунком 1:2. Щоправда, у трьох попередніх зустрічах із «Карпатами» кропивничани виграли.
У складі "ЗІрки" відзначаємо дебютантів Армана Оганесяна, Арно Геджа й Тараса Качарабу. Після оренди з датського «Вайле», повернувся до «Зірки» Артем Фаворов і також вийшов зі старту. А ще відтепер Павло Полегенько гратиме під восьмим номером, а Адерінсола Есеола – під дев’ятим. Капітанська пов’язка ж перейшла до Максима Драченка.
Розпочався поєдинок із гострої подачі господарів з лівого флангу – наші захисники впоралися з цією передачею й винесли м’яч якнайдалі. Але пройшли лічені хвилини і м’яч опинився в сітці воріт, які захищав Євген Паст. Помилка «зіркових» на чужій половині поля лишила перед Денисом Мірошниченком і Павлом Ксьонзом багато вільного простору й простріл останнього до штрафного майданчика результативно замкнув Амбросій Чачуа – 1:0. Можливо, в цьому епізоді дещо не розрахував зі своєчасним виходом із воріт Євген Паст, який лише встиг зачепити м'яч кінчиками пальців. Але й позиційний промах захисників був очевидним. Тож, господарі поля швидко повели – 1:0.
Після такого невдалого початку гості не знітились, а доволі швидко прийшли до тями. І ось уже здалеку намагався пробити Ігор Загальський, але його удар заблокував захисник. Згодом, після довгої діагоналі від Тараса Качараби на Павла Полегенька й подачі правого латераля, головою вище воріт пробив Артем Фаворов. Здалеку також намагався поцілити у ворота й Арман Оганесян, але м’яч пролетів вище поперечини.
«Карпати» перейшли на гру другим номером, відповідаючи на позиційні атаки суперників своїми стрімкими контрвипадами. Зокрема, після ще одного прострілу справа, пробив повз ворота Себа Рібас. У відповідь дуже небезпечною виглядала подача Армана Оганесяна. Здалося, ніби м’яч навіть поцілив у поперечину. Але все ж, у підсумку, ця атака завершилася неточним навісом від Павла Полегенька.
Усе ж, у середині тайму, варто відзначити, що більшою перевагою на полі знову заволоділи львів’яни. Вони більше часу контролювали м’яч, навіть на чужій половині поля. У нас мав нагоду пробити по воротах, після ще однієї подачі від Павла Полегенька, Артем Фаворов. Але він чомусь вирішив п’ятою підключити до атаки Армана Оганесяна, котрий усе ж був далеко від епізоду.
Та все-таки зрівняти рахунок «Зірці» вдалось іще до перерви. Подача Армана Оганесяна до штрафного майданчика «Карпат» знайшла там руку Федеріко Перейри, який у цій грі дуже багато помилявся. А в тому епізоді екс-гравець «Зірки» зіграв на користь свого колишнього клубу, адже арбітр призначив справедливе пенальті. Одинадцятиметровий упевнено реалізував штатний пенальтист гостей Ігор Загальський, який перехитрив голкіпера суперників – 1:1. Тим самим кращий бомбардир кропивничан минулого сезону відкрив свій та командний лік забитим м’ячам у новому чемпіонаті.
Бажали господарі практично миттєво знову вийти вперед. Активним залишався правий фланг «левів». Потужний простріл звідти на кутовий перевів Максим Драченко. Розіграш корнеру також був доволі небезпечним, але й він завершився ще однією подачею від прапорця. З нею захисники «Зірки», вже без проблем, упорались і винесли м’яч подалі. Перед свистком арбітра, котрий сповістив би про кінець першого тайму, Адерінсола Есеола вдало зберіг м’яч для продовження атаки своєї команди. У результаті, Павло Полегенько знову виконав гостру подачу із правого флангу, але пробити Артем Фаворов, зі складної позиції, не зумів. Отож, до роздягалень опоненти відправилися за рівного рахунку на табло – 1:1.
Перед початком другого тайму головний тренер «Зірки» Роман Монарьов провів заміну, знявши із гри Артема Фаворова й випустивши Максима Прядуна. Забігаючи наперед, зазначимо, що це додало швидкості в нападі. А на старті другої сорокап’ятихвилинки кропивничани кілька разів могли скористатись «обрізками» гравців «Карпат» біля власного штрафного майданчика, але гостей підводила неточність при виконанні останнього пасу. Та й із-під високого пресингу господарів не завжди вправно вдавалося виходити. Це призводило до необов’язкових порушень правил біля нашого штрафного майданчику та небезпечних стандартів. Спочатку зі штрафного Павло Ксьонз пробив вище поперечини, а потім із подачею з правого флангу впорався Євген Паст. Ще пізніше Ігор Худоб’як, знову ж таки зі стандарту, пробив у «стінку». Згодом знову Павло Ксьонз пробивав по воротах, але через рикошет м’яч полетів набагато вище цілі. Щоправда, цей епізод завершився кутовим, подачу з якого головою, трохи неточно, замкнув Федеріко Перейра. Хто ж, як не «Зірка», знає, наскільки небезпечним є Перейра при розіграші стандартів біля чужих воріт.
Але й наша команда не відсиджувалася в захисті, а за першої ж ліпшої нагоди намагалася швидко йти вперед. Тож і львівяни порушували правила. І подача зі стандарту від Ігоря Загальського завершилася тим, що м’яч знову влучив у руку захиснику «Карпат», але цього разу арбітр пенальті не призначив.
Для того, щоб підсилити ефективність атакуючих дій та створювати постійний тиск на захисників суперників, Роман Монарьов провів заміну. Тож, у складі «Зірки» дебютував нападник Вячеслав Панфілов, який замінив Адерінсолу Есеолу. Одразу ж наш новачок вдало увійшов у гру й мав шанс вийти сам на сам із голкіпером, але все ж, його випередив за межами штрафної Роман Мисак. А ще за кілька хвилин, замість Арно Геджа, якому ще потрібен час на адаптацію, на полі з’явився Кирило Дришлюк.
На деякий час «зіркові» відвели гру від своїх воріт і мали гарний шанс вийти вперед. Небезпечно пробивав по воротах зі штрафного удару Павло Полегенько. На жаль, м’яч пролетів поруч зі стійкою. Декілька разів намагався відірватися від захисників Максим Прядун, відгукуючись на розрізні передачі від партнерів, але чи то опинявся в офсайді, чи то молодого гравця випереджали захисники.
Зрозуміло, що «Карпати» перед рідними трибунами хотіли здобути перемогу в першому матчі сезону. Але захисники нашої команди, які діяли впевнено та злагоджено, справлялися з усіма атакувальними намаганнями господарів поля. Оборонці відбирали м’ячі, перехоплювали навісні та прострільні передачі, вигравали верхову боротьбу. А там, де не встигали оборонці, підстраховував Євген Паст.  Та й це не виглядало грою на відбій, адже контрвипади гості проводили регулярно.
Одного разу, після того, як підопічні Романа Монарьова відбилися від навали «левів», швидкісний забіг у Максима Прядуна виграв Гуідо Кортеджано. Вже у компенсований до матчу час Максим Прядун програв силову боротьбу своєму колишньому партнеру Федеріко Перейрі.
На заключних хвилинах господарі пішли вперед усією командою й був момент у львів’ян після кутового, але з ударом головою від Андрія Нестерова впорався Євген Паст. Та й кропивничани могли вирвати перемогу. Максим Прядун, після пасу від Вячеслава Панфілова, який справив дуже позитивне враження своїми діями, ледь не поцілив у ворота із дуже гострого кута.
Та все ж, фінальний свисток арбітра зафіксував цілком закономірну нічию – 1:1, адже, при всій позиційній перевазі «Карпат», небезпечних моментів господарі поля створили обмаль і цілком могли навіть програти.
Ілюстрація – footboom.com
 

Кропивницька “Зірка” розпочала сезон нічиєю з “Карпатами”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований