04 травня 2024, субота

Дівчата з Кіровоградщини стали чемпіонами України з панкратіону

Двi олександрiйських школярки – Алла Копитова i Ксенiя Сабирова – стали чемпiонками України з панкратiону у вiковiй категорiї 2003-2004 рокiв народження, в рiзних вагових категорiях.
Про це повiдомляє Моя Олександрiя, iнформує Златопiль.
Чемпiонат України з панкратiону пройшов 13-14 квiтня в Тернополi.
Дiвчата вибороли золото i отримали призи: Алла Копитова – пауербанк; Ксенiя Сабирова – переносну акустичну колонку.
Алла вчиться в школi №15, Ксенiя – в Олександрiйському колегiумi.
Керiвник SportMAX Костянтин Лiщенко розповiв Моїй Олександрiї, що, оскiльки панкратiон набирає популярностi, завоювати золото було непросто.
"Якщо ранiше на змаганнях було 450-500 чоловiк вiд шести до 18 рокiв, то зараз приїжджає 450 тiльки в одному вiцi. Тобто отримати золото – це надзвичайно складно через високу конкуренцiю. Нам потрiбна була ця перемога, ми до неї готувалися" , – подiлився вiн.
Панкратiон – древнє єдиноборство, орiєнтоване на технiку вiльного бою. Сьогоднi панкратiон переживає другу молодiсть. Вiдроджуваний вид боротьби безпечнiше свого давнього попередника. Поєдинки в ньому проводяться з обмеженням часу, з використанням легких, зручних i надiйних захисних пристосувань, в значнiй мiрi знижують травматизм. При цьому суть боротьби залишається незмiнною. Iдея панкратiону лягла в основу сучасних "боїв без правил".
 
Дівчата з Кіровоградщини стали чемпіонами України з панкратіону
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований