26 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоградська “Зірка” зіграла в нічию з ФК “Сталь”

25 квітня до Кіровограда завітав один із лідерів першої ліги – дніпродзержинська «Сталь». У першому колі «Зірка» в гостях мінімально поступилася суперникам 1:2 і прагнула у 23-му турі взяти реванш. Для цього у команди Сергія Лавриненка були передумови. По-перше, домашнє поле і максимальна підтримка вболівальників; по-друге позитивний настрій після блискучої серії з п’яти звитяг поспіль, по-третє відсутність травмованих ключових гравців за виключенням Максима Ковальова, а по-четверте, і найголовніше – несамовите бажання футболістів продовжити свою переможну ходу. Про це Златополю повідомили у прес-службі ФК “Зірка”.
 
Керманичам обох колективів довелося підкоригувати свої склади. Особливо багато питань було у Володимира Мазяра, якому довелося шукати заміну Максиму Каленчуку та Антону Кравченку. Сергій Лавриненко теж йшов на невеликі зміни, і випустив у стартовому складі Романа Бочкура та Олександра Акименка.
«Зірка» після свистка про початок матчу пішла в атаку. На 4-ій хвилині Бацула перевірив пильність воротаря «Сталі», та після його удару м’яч влучив у сітку з зовнішнього боку воріт суперників. Гості відповіли фланговим навісом Котляра, який став легкою здобиччю Поштаренка. Наша команда активно  шукала щастя біля воріт суперників. Акименко на 11-ій хвилині міг впритул розстрілювати ворота Поповича після чудового пасу від Чичкова, але захисник гостей заблокував удар Олександра, перевів на кутовий і момент було втрачено. Кіровоградці продовжували контролювати м’яч, однак результату це не давало. Гості вміло грали від оборони, і користуючись моментами швидко переходили до контратак, які щоправда нічим серйозним до певного часу не закінчувалися. Але подібна тактика свої результати принесла. На 33-ій хвилині «Сталь» вийшла вперед після призначеного у ворота червоно-жовтих пенальті. Заробили його сталевари за допомогою охоронця наших воріт Поштаренка, який пішов знімати навісну передачу і зіштовхнувся у повітрі з Кулішем. Удар з точки на 33-ій хвилині Антон Котляр реалізував чітко, примусивши «Зірку» на власному полі бути в ролі наздоганяючих. Все, що вдалося нашим футболістам до перерви – створити небезпеку у воротарській зоні «Сталі», яку втім Акименко не зумів результативно завершити. Прицільно пробити Олександру завадили  захисники.
Другий тайм суттєво відрізнявся від скупої на гольові моменти першої частини.
Маючи перевагу в рахунку, гості сіли у глуху оборону. Підопічні Сергія Лавриненка навпаки пішли у повномасштабний наступ. Моменти почали виникати один за одним. Загострили атакувальні дії «Зірки» після перерви і вихід Бориса Баранця та Романа Локтіонова. Перший виконав дальній удар, але пробив вище воріт, а постріл Романа нейтралізував воротар «Сталі» Попович. Не минуло й двох хвилин, як після виконання стандарту Допілкою, у воротарьскій зоні добивав Локтіонов, слідом за ним ворота «Сталі» розстрілював Чичиков, але все марно. Старання «Зірки» все ж принесли успіх. Зрівняли рахунок господарі на 60-ій хвилині. Чичиков, отримавши навісну передачу з правого флангу від Бацули, змінив показники на табло, переправивши ефектно головою у ворота дніпродзержинців свій шостий поспіль м’яч, і загалом 11-й у нинішній першості.
Нічия «Зірку» аж ніяк не влаштовувала і лише додала наснаги гравцям. 
Виводити вперед червоно-жовтих мав Мостовий, та на жаль, Андрій із трьох метрів не влучив у неприкритий кут воріт суперників.
Гості, які взагалі нічого небезпечного не створювали, так прагнули забити вдруге, що забули за правило феєр-плей. Показовим був епізод, коли Бацула отримав травму і лежав на газоні, потребуючи допомоги, але суперники м’яча не вибили, а використавши цей момент, пішли на ворота «Зірки».
Червоно-жовті не зупинялися. Після класного проходу Щедрого з подальшим ударом, лише майстерність Поповича не дозволила Артему забити. Минуло декілька хвилин, і другий удар Щедрого ефектним сейвом заблокував Попович. Близьким до дублю був Чичиков, в якого в останній момент із голови зняв м’яча Нікітенко.
Подальший тиск кіровоградців, що тривав до фінального свистка на підсумковий результат так і не вплинув. 1:1 – перша нічия «Зірки» у весняній частині чемпіонату.
На післяматчевій прес-конференції керманич «Сталі» Володимир Мазяр відзначив, що його команда їхала до Кіровограда за перемогою. Він вважає, що сталеварам вдався перший тайм. У другому команда більше грала на нічию, розраховуючи у контратаках здобути перемогу. Загалом же результат він вважає закономірним.
Наставник «Зірки» Сергій Лавриненко із думкою свого колеги відносно закономірності результату був незгодний. Поштаренко  у другому таймі лише декілька разів торкнувся м’яча, в той час як воротар суперників був чи не затребуванішим гравцем у «Сталі». За його словами, гра була важкою, проте цікавою для вболівальників, і якби «Зірка» реалізувала свої численні моменти, то неодмінно перемогла б. 
Наступний матч кіровоградці проведуть 1 травня у Чернігові проти «Десни».
 
«Зірка» (Кіровоград) «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 1:1 (0:1).
25 квітня 2015 року (субота). Початок матчу о 17:00. Стадіон «Зірка». 2991 глядачів. +18 С. Чемпіонат України, перша ліга. 23-й тур.
Арбітр: Павлюк Олександр (Київ).
Асистенти арбітра:  Марченко Денис (Чернігів), Єрмоленко Руслан (Чернігів).
4-й арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).
Спостерігач арбітражу:  Шевченко Вадим (Київ).
«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег (к/к), 4. Мостовий Андрій (9. Щедрий Артем, 68), 5. Бочкур Роман, 8. Лупашко Владислав, 11. Бацула Андрій, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор, 22. Баранець Григорій (16. Баранець Борис, 46), 50. Акименко Олександр (99. Локтіонов Роман, 46), 77. Чичиков Олексій. Запасні: 41. Льопка Роман, 13. Бочак Роман, 17. Кривошей Єгор, 20. Фатєєв Дмитро. В. о. головного тренера: Лавриненко Сергій.
«Сталь»: 30. Попович Єгор, 2. Пінчук Олексій, 3. Адамюк Володимир, 23. Дмитренко Олег, 21. Платунов Сергій (19. Нікітенко Нікіта, 70), 17. Котляр Антон (5. Сантрапинських Євген, 77), 11. Дацюк Роман (7. Шутов Олег, 68), 91. Карасюк Роман, 15. Кучеров Валерій, 10. Алієв Сейхан (20. Масалов Анатолій, 53), 9. Куліш Станіслав (к/к). Запасні: 32. Піцан Іван. Головний тренер: Мазяр Володимир.
Голи: 0:1, Котляр Антон (33, з пенальті); 1:1, Чичиков Олексій (60).
Попередження: Баранець Григорій (9), Алієв Сейхан (51), Шутов Олег (78), Попович Єгор (85).

Кіровоградська “Зірка” зіграла в нічию з ФК “Сталь”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований