28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині відкрили оновлений стадіон

1 серпня в житті Петрівського району відбулася надзвичайно знаменна і радісна подія – урочисте відкриття нової яскравої перлини – стадіону «Інгулець», що став віднедавна улюбленим місцем дозвілля багатьох жителів району. До того ж, цей стадіон, як свого часу зазначила атестаційна комісія Професійної футбольної ліги України, відповідає всім вимогам професійної ліги. Без цього команда «Інгулець» не мала б права отримати професійний статус і виступати в Другій лізі ПФЛ України, повідомляє Весь Кіровоград з посиланням на сайті Петрівської РДА. 
На свято прибули почесні гості: заступник голови Кіровоградської ОДА Сегрій Коваленко, голова Петрівської РДА Сергій Завалій, голова Петрівської районної ради Світлана Тилик, Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, голова Кіровоградської обласної федерації футболу Віктор Безсмертний та Президент футбольного клубу «Інгулець» та генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк. 
Право перерізати стрічку та розпочати свято з нагоди відкриття стадіону та дебюту команди «Інгулець» у Другій Лізі надали президенту футбольної команди «Інгулець», генеральному директору агрофірми «Пятихатська» Олександру Поворознюку, заступнику голови Кіровоградської ОДА Сегрію Коваленку, голові Петрівської РДА Сергію Завалію, голові районної ради Світлані Тилик. 
Всі вони вітали петрівчан з визначною подією. Сергій Коваленко, зокрема, передав найщиріші вітання від очільника області Сергія Кузьменка. Він сказав, що відкриття стадіону, як і інших об’єктів – набережної, парку відпочинку – це знакові події, які свідчать про те, що Україна, не зважаючи на всі негаразди, розвивається, влада дбає про людей, зокрема молодь, яка повинна мати всі умови для гармонійного розвитку, занять фізичною культурою і спортом, відпочинку. Він повідомив, що з обласного бюджету виділено кошти на ремонт мосту через Інгулець, а також рішенням уряду виділено значні кошти на ремонт доріг. 
Сергій Завалій висловив упевненість в тому, що відбудова стадіону є свідченням успішної співпраці влади, бізнесу і громадськості. 
Його підтримала Світлана Тилик, яка зауважила, що ще зовсім недавно стадіон був місцем випасу худоби, а тепер став гордістю і окрасою Петрівщини. 
За вагомий особистий внесок у відродження спортивного руху на Петрівщини, значні досягнення на футбольних полях країни та активну участь у справі розвитку, пропаганди і популяризації футболу генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П»ятихатська» Олександру Поворознюку Сергій володимирович та Світлана Олександрівна вручили подяку Петрівської РДА та Петрівської районної ради. 
Привітали учасників свята і названі вище представники футбольної громадськості України, побажали успіхів дебютанту ПФЛ – команді «Інгулець» успіхів, а дітям Петрівщини передали в подарунок комплект футбольних м’ячів і форми. 
Відродження цієї чудової спортивної арени відбувалося паралельно зі створенням принципово нової футбольної команди, яка своїми яскравими феєричними виступами буквально за два з лишком роки здобула авторитет і славу як один з найкращих аматорських колективів не лише області, а й усієї України загалом.
Перші гучні перемоги «Інгульця», точніше, тоді ще футбольного клубу «А/Ф «П’ятихатської», віддані уболівальники вітали гучними оплесками ще сидячи на пінопластових блоках чи на дерев’яних щитах, яких під час будівництва тут було чимало. А вже наступного сезону для зручності любителів футболу було споруджено трибуни з пластиковими сидіннями на 1780 місць, накриті дахом, щоб глядачі могли сповна насолоджуватися футбольним дійством. Для футболістів збудували зручні, сучасні роздягальні, вмонтовані єдиним блоком з VIP-трибуною для почесних гостей. Трохи згодом було встановлене інформативне електронне табло. Серед останніх же обновок – сучасна система поливу футбольного газону, якою сьогодні можуть похвалитися далеко не всі команди навіть у Першій лізі. І роботи по вдосконаленню та осучасненню спортивної арени постійно тривають, тож можемо не сумніватися – все, що тут створюється, відповідатиме найвищим стандартам якості. 
Після закінчення офіційної частини відбувся чудовий концерт творчих колективів Кіровоградської обласної філармонії: Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» під керівництвом Народної артистки України Антоніни Червінської, солістів Тетяни Яковенко, лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів Ярослава Страшного, заслуженого артиста України Сергія Дьоміна, Олексія Колачинського, Іванни Клоц, ансамблю бального танцю «Конвалія», інструментального ансамблю «Єлисавет-ретро» (керівник Валерій Федчишин), інструментального ансамблю «Живий звук» (керівник Віталій Кравченко). 
Завершилася розважальна програма лотереєю. 
Фінальним акордом свята для усіх гостей та вболівальників футболу був перший матч на стадіоні команди «Інгулець» у професійному статусі з «Вересом» з Рівного, який підопічні О.Поворознюка упевнено виграли з рахунком 3:1.
На Кіровоградщині відкрили оновлений стадіон
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований