24 квітня 2024, середа

Кіровоградці встановили рекорд України (Фото)

У суботу, 13 вересня, у Києві поряд зі стадіоном “Олімпійський”, кіровоградці разом зі спортсменами з усієї країни встановили рекорд України, а, можливо, і світу. Про це пише “Златопіль”. За встановленням рекорду читачі нашого сайту могли спостерігати онлайн

У День фізичної культури та спорту в Києві кіровоградські майстри гирьового спорту взяли участь у акції спільно з Федерацією гирьового спорту України: зробили “Ривок до миру”. 

Протягом трьох годин 30 спорстменів з усієї України підіймали гирю вагою 24 кілограми, аби в результаті вийти на “загальний тонаж” у 100 тонн (100 тисяч кілограмів). Кожен спорсмен по черзі виконував цю вправу – по хвилині лівою та правою рукою – чергуючись один з одним. За три години гиря жодного разу не торкнулася помомсту.

– Особливістю рекорду є те, – коментує  Євген Савранський, – що потрібно мати особливу техніку володіння гирею, аби тримати високий темп: щоб встановити рекорд, потрібно 20-30 разів підіймати гирю щохвилини.

У встановленні рекорду взяли участь 4 представники з Кіровограда:  Олексій Журба, Ігор Карпенко, Олександр Єзман та Юлія Буйнова. Усі вони – вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи №1 Кіровоградської міської ради. Ставили рекорд спортсмени, звісно, на чолі зі своїм наставником, тренером, майстром спорту Сергієм Шевченком.

Крім того, наші гирьовики у Києві продемонстурвали показовий виступ із жонглювання гирями, чим викликали неабиякий захват присутніх.

Загалом, рекорд було встановлено: менш як за три години гирю підняли 4167 разів.

Гирьовики-рекордсмени висловлюють подяку народному депутату України Андрієві Табалову за сприяння в організації перевезення.  

 

Кіровоградці встановили рекорд України (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований