05 травня 2024, неділя

Кіровоградська “Зірка” не змогла подолати “Іллічівець” (ФОТО)

У домашньому поєдинку 14-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги футболістам «Зірки», які й у звітному матчі також володіли відчутною ігровою та територіальною перевагою, так і не вдалося «розпечатати» ворота недавнього учасника Прем’єр-Ліги – маріупольського «Іллічівця» – 0:0.
Зважаючи на ту гру, яку демонстрували обидві команди, одним заробленим пунктом задоволеними мають бути саме гості, пише офіційний сайт кіровоградського клубу.
І хоч із перших хвилин матчу на полі точилася приблизно рівна й доволі жвава гра, яка давала вболівальникам надію на те, що обидва колективи зіграють у відкритий і видовищний футбол, згодом такі сподівання нанівець звели саме маріупольці. У першій половині зустрічі підопічні Валерія Кривенцова намагалися притискатися до своїх воріт. Було помітно, що головним завданням для гостей було – не пропустити, адже під час атак «Зірки» маріупольці відходили усім складом назад. Обороняючи власні ворота, футболісти «Іллічівця» часто фолили, проте за такі дії так і не отримали попереджень. Загалом, варто відзначити, що в цій зустрічі головний арбітр Денис Шурман не показав жодної картки.
Втім, така велика кількість фолів із боку гостей дозволила кіровоградцям виконати поблизу воріт маріупольця Євгена Гальчука декілька дуже небезпечних стандартів. Але, на жаль, реалізувати ці нагоди господарям поля так і не вдалося. Відзначимо, що гості, які вдало діяли на контратаках, також створили в першій половині гри декілька дуже небезпечних моментів. Найреальніший шанс вийти вперед вони втратили на 27-й хвилині першого тайму, коли після навісної передачі зі штрафного м’яч у ворота кіровоградців переправляв нападник Денис Безбородько. На щастя для кіровоградських шанувальників «Зірки», в цьому епізоді свою команду врятував Євген Паст, який вчасно зреагував та перевів м’яч на кутовий.
В кінцівці першого тайму суперники обмінялися дальніми пострілами. Спочатку метрів із 19-ти по наших воротам стріляв той-таки Безбородько, але для Паста такий удар не став чимось надскладним. А вже через декілька хвилин Григорій Баранець заробив штрафний на самому куті карного майданчика. Розігруючи стандарт, Григорій вирішив не навішувати, а пробивати, але не зміг перекинути стінку й утратив хороший момент вивести нашу команд вперед.
У першій половині другого тайму тренерський штаб «Зірки» вирішив пожвавити гру в нападі, випустивши на поле Романа Локтіонова, Артема Щедрого й Ігоря Загальського, які починали цей поєдинок на лавці для запасних. Це дозволило нашим футболістам остаточно заволодіти ініціативою, грати першим номером і вдвічі сильніше тиснути на оборону маріупольців. Кіровоградці, розуміючи, що розрізати насичену оборону гостей ніяк не вдається, пробивали здалеку. Але ударам Андрія Мостового, Олександра Кучеренка й Артема Щедрого забракло точності. Натомість гравці «Іллчівця», продовжуючи діяти на контратаках, також шукали щастя під час виконання стандартних положень. Доволі небезпечний штрафний, на 67-й хвилині зустрічі, виконував Сергій Вакуленко, але м’яч трохи перелетів поперечину та опустився на сітку воріт Євгена Паста. Згодом зі штрафного мав нагоду відзначитись Ярема Каваців. Проте, після удару головою нашого захисника, маріупольців врятував голкіпер Євген Гальчук. А вже на 89-й хвилині поєдинку Ярема, пробиваючи головою, після подачі з кутового, вже переграв Євгена Гальчука, але м’яч перелетів у декількох сантиметрах від поперечки. У підсумку, фінальний свисток киянина Дениса Шурмана зафіксував нульову нічию, якій радіти повинні саме гості. Тактика «автобусу» повністю виправдала себе в цій грі, адже для маріупольців результат сьогодні був надважливим.
[widgetkit id=912]
А на традиційній післяматчевій прес-конференції головний тренер ФК «Іллічівець» Валерій Кривенцов дав позитивну оцінку діям своїх футболістів. Зазначивши, що залишився задоволеним змістом гри, адже в попередніх матчах не все складалося, як бажалося. У протистоянні ж із кіровоградцями кожен епізод допрацьовувався, партнери допомагали один одному, відчуваючи перебіг поєдинку. Що стосується суперників, то Валерій Сергійович зізнався, що дуже добре вивчив сильні та слабкі сторони майбутніх суперників, адже грати маріупольцям доводилося одразу за «Зіркою», та змогли використати свої переваги. На жаль, не вдалося реалізувати власні моменти, яких, на думку тренера маріупольців, було більше, ніж у конкурентів. 
«Ми могли б вийти й переможцями, але підвела більша кількість браку, неточних передач і невлучні удари», – зазначив Валерій Кривенцов.
Про «Зірку» наставник «Іллічівця» відгукнувся як про найкращу команду першої ліги, яка демонструє гарний комбінаційний футбол, показує гру, яка подобається вболівальникам, і побажав успіху у вирішенні поставлених завдань.
Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко сказав: 
«Ми очікували важкої та складної гри. І справді, суперники вибудували щільну оборону і нам не вдалося забити гол. Але навіть за такої ситуації захисники впоралися і великої загрози біля наших воріт створено не було. А гострі моменти було нейтралізовано. Ми завжди намагаємося грати першим номером, багато забиваємо. Сьогодні ми не забили, але й не програли. Сподіваємося й надалі демонструвати якісний футбол».
Кіровоградська “Зірка” не змогла подолати “Іллічівець” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований