30 квітня 2024, вівторок

Кіровоградська “Зірка” провела два товариські матчі в Туреччині

У неділю на зборах в Туреччині у кіровоградської «Зірки» був дуже напружений день: команда проводила відразу два товариські поєдинки, причому на доволі солідній відстані один від одного. Про це пише прес-служба ФК "Зірка".
Першим суперником «Зірки» була сенсація чемпіонату Словаччини – «Іскра» з Боршице. Молодий і самобутній колектив зараз веде боротьбу за вихід до вищого ешелону словацького футболу, і займає друге місце в західній зоні DOXXbet Liga – аналогу нашої першої ліги. І, варто зауважити, що боротьбу веде поки що вдало – команда всього на 1 пункт відстає від лідера. А якщо ще й згадати те, що команда є дебютантом ліги, то успіх для «Іскри» доволі таки вагомий. Команду можна сміливо назвати сплавом молодості й досвіду, адже поруч з тими, хто має досвід виступів за національну збірну Словаччини (Мирослав Барчик, Юрай Халенар, Ян Новак), грають і зовсім молоді футболісти. До речі, Ян Новак, який відзначився і в звітному матчі, є безумовною зіркою клубу – і за кар’єру вже забив понад 90 м’ячів в офіційних матчах.
 Гра розпочалася трохи пізніше наміченого, адже в Белеку був доволі сильний дощ з градом. Головний тренер «Зірки» Сергій Лавриненко вирішив поексперементувати зі складами і цього матчу, випробуючи різні постановки і в захисті, і в нападі. Роман Локтіонов, який з’явився з самого початку гри на полі, вже на 2-ій хвилині відкрив рахунок, ударом головою, замкнувши передачу Григорія Баранця. Словацькі футболісти доволі швидко відігралися: помилка на своїй половині поля призвела до виходу нападника наших суперників сам на сам з Євгеном Пастом, який нічого не зміг вдіяти в цьому епізоді.
Ще в першому таймі кіровоградці мали вирішувати долю поєдинку на свою користь. На відміну від попереднього контрольного матчу, в цьому поєдинку шансів відзначитися у гравців «Зірки» було вдосталь. Двічі свої нагоди не реалізував Ігор Загальський, могли забивати Роман Попов та Олег Допілка. Але ворота «Іскри» залишалися неприступними. А в другому таймі футболісти з Боршиці реалізували один з небагатьох моментів: удар нападника з радіусу штрафного майданчика прийшовся точнісінько в дев’ятку воріт кіровоградців.
Друга гра відбулася на тому ж полі, на якому 3 дні тому кіровоградці грали проти польської «Медзі». І цим поєдинком «Зірка» відкрила серію з чотирьох ігор проти казахстанських клубів. Першим же в цьому списку був «Каспій» з Актау, з яким наші земляки вже зустрічалися 4 роки тому. Тоді «Зірка» перемогла 4:0. Цього ж разу команди розійшлися миром.
В цьому поєдинку, як і у вранішньому, «Зірка» активно провела перший тайм. Вже на початку матчу повинен був забивати Олександр Акименко, але обидва його удари парирував голкіпер. Кіровоградці все-таки забили швидкий м’яч – на 19-ій хвилині Артем Щедрий після виконання стандартного положення, зумів пробити у ближню дев’ятку і м’яч, зрикошетивши об когось з захисників, влетів у ворота.
Надалі «Зірка» знову могла закріплювати перевагу, коли свої моменти не реалізували Попов та Деребчинський. Але у «Каспія» на останньому рубежі добре відпрацацював голкіпер. А пропустили у свої ворота кіровоградці за 11 хвилин до кінця матчу, коли швидку флангову атаку ударом в упор головою завершив казахстанський футболіст.
Тепер попереду у «Зірки» ще три поєдинки. Нагадаємо, що наступними суперниками кіровоградців будуть клуби Прем’єр-ліги Казахстану: «Акжайик» Уральськ – 24.02.2016, «Жетису» Талдикорган – 26.02.2016, ФК «Атирау» (Атирау) – 29.02.2016.
Кіровоградська “Зірка” провела два товариські матчі в Туреччині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований