13 червня 2024, четвер

Двоє кіровоградських стрільців встановили 3 рекорди і завоювали 11 медалей чемпіонату Європи

Кіровоградські спортсмени Сергій Фомін і Олександр Костик неймовірно успішно виступили на Чемпіонаті Європи з кульової стрільби серед спортсменів із вадами слуху, що 2-9 серпня проходив у м. Плзень (Чехія). Загалом вихованці тренера Олени Ібрагімової з комплексної ДЮСШ №3 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради завоювали 11 медалей і встановили три рекорди Європи, пише Гречка.
 
Змагалися всі учасники у стрільбі з пневматичної, малокаліберної та крупнокаліберної зброї.
Володарем шести медалей став Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Фомін. У його доробку дві золоті, дві срібні та дві бронзові нагороди. Чемпіоном континентальної першості він став у стрільбі з малокаліберного пістолету (вправа МП-10) в особистих змаганнях. Другу нагороду найвищої проби Сергій Фомін завоював у командних змаганнях із пневматичного пістолету (вправа ПП-3: 60 пострілів, дистанція 10 м), де встановив рекорд Європи. В особистому заліку у цій вправі Сергій піднявся на бронзовий п’єдестал. Два «срібла» він настріляв у вправах МП-6 (командне) і МП-8 (особисте), а бронзові медалі завоював особисто у вправах МП-5 і ПП-3.
 
 
Майстер спорту України міжнародного класу Олександр Костик виборов п’ять нагород і встановив два європейські рекорди. Він здобув звання чемпіона Європи у трьох змагальних видах – стрільбі з пневматичної гвинтівки (особисте і командне у вправах ГП-6) та на малокаліберній гвинтівці (МГ-9). Стріляючи з малокаліберної гвинтівки (вправа МГ-6), Олександр став срібним призером в особистій першості та бронзовим у командних змаганнях. Рекорди континенту він оновив у вправах МГ-9: стрільба лежачи, дистанція 50 метрів і МГ-6: стрільба з трьох положень (коліна, лежачи і стоячи, дистанція 50 м.
Двоє кіровоградських стрільців встановили 3 рекорди і завоювали 11 медалей чемпіонату Європи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований