17 травня 2024, п’ятниця

Костюми для туризму та активного відпочинку на природі: як обрати

Подорожі у віддалені куточки природи чи активний відпочинок на гірськолижних базах завжди потребує додаткового екіпірування. Від нього залежить безпека, здоров’я та комфорт людини. Одним із головних елементів захисту в таких умовах є костюм. Саме від того, який костюм було обрано в якості екіпірування і буде залежати результат відпочинку. Якщо подорож запланована у гори чи глухий ліс взимку – теплий зимовий костюм може зберегти життя. А якщо людина відправляється у похід навесні чи восени – їй необхідно звернути увагу демісезонні моделі костюмів.

Для чого необхідний костюм для туризму та активного відпочинку?

Будь-який костюм – це перш за все захист тіла людини. Мова йде не тільки про низьку температуру. Дощ, сніг, вітер, гілки – все це може зашкодити людині та значно погіршити враження від відпочинку. Відповідно, екіпірування має допомагати захиститися від таких факторів туризму. Ринок пропонує чималий вибір захисних костюмів для туристів. Які саме моделі користуються популярністю можна розглянути на прикладі https://norfin.com.ua/. Це офіційний представник відомого бренду Норфін в Україні.

 костюми Норфін

В асортиметі Norfin є екіпірування на різний смак:

  • Для риболовлі;
  • Для полювання;
  • Для туризму та походів;
  • Для гірськолижних видів спорту;
  • Універсальні;

Тобто, на сайті можна знайти костюм практично для будь-якої ситуації. Слід відзначити, що до умовної категорії «Універсальні» входять ті моделі, які можна використовувати як для активного відпочинку, так і для повсякденного життя. Їхній дизайн та функціонал дозволяє це робити без перешкод.

Як обрати екіпірування для походу?

Для далеких та потенційно небезпечних походів перш за все слід пам’ятати про безпеку, а саме про збереження тепла. Особливо коли мова йде про зиму, ранню весну чи пізню осінь. Та навіть влітку під час ночівлі можна отримати переохолодження. На другому місці за рівнем небезпеки – опади. Через мокрий одяг тіло швидко втрачає тепло. Як наслідок – переохолодження та захворювання.

Також важливо обирати надійні костюми з міцної тканини. Якщо розглядати моделі на norfin.com.ua, можна побачити, що деякі костюми мають додатковий захист на колінах, ліктях та сідницях. Додаткові накладки значною мірою підвищують термін служби екіпірування та іноді допомагають при легких падіннях.

Не варто забувати і про комфорт. Одним з критеріїв кофморту є здатність костюма дихати. Наприклад, продукція Норфін виготовляється із застосуванням спеціальної мембранної тканини. Вона одночасно забезпечує водостійкі можливості екіпірування та забезпечує дихання тіла. Тобто, виключається можливість так званого «парникового ефекту» під верхнім одягом – тіло практично не пітніє.

Із всіх зазначених характеристик і складається «ідеальний» костюм для активного відпочинку. Чим вище характеристики, тим комфортніше і безпечніше буде подорож.

Універсальність костюмів Norfin

Чимало моделей від Норфін можна носити не тільки під час активного відпочинку. Дизайн дозволяє використовувати їх кожного дня. Звичайно, що камуфляжні моделі для цього не підходять. Але інші зимові чи демісезонні костюми Норфін – це хороший вибір, яким можна «вбити двох зайців». Таким чином, власник такого екіпірування може вирішити як задачу для комфортного активного відпочинку, так і отримати стильний верхній одяг для повсякденного життя.

Функціональність таких костюмів також грає важливу роль. Захищені від вологи кишені дозволяють безпечно зберігати гаджети чи інші важливі речі. В зимових костюмах є «теплі кишені», в яких можна швидко гріти руки.

Костюми для туризму та активного відпочинку на природі: як обрати
2 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований