28 квітня 2024, неділя

Дружини військових з Кіровограда вимагають зустрічі з Президентом та звільнення чоловіків з полону ДНР

Дружини військовослужбовців 3-го полку спецпризначення, старшини Сергія Глондара та молодшого сержанта Олександра Коренькова, ініціювали проведення прес-конференції, вимагаючи звільнення їхніх чоловіків з полону.
16 лютого 2015 року обидва військовослужбовці під час виходу з Дебальцевого потрапили до полону, де й перебувають до сьогодні. 
"Ми оббили вже всі пороги, були всюди де могли – все безрезультатно. Єдине місце, куди ми поки не змогли потрапити, – це Адміністрація Президента, де нам от уже півтора року відмовляють у зустрічі", – розповідає Катерина Глондар. 
Жінки кажуть – зв'язку з чоловіками практично немає, раз на місяць-два військовим дають декілька хвилин поговорити з дружинами та підтвердити – вони живі та перебувають в Донецьку. 
Коментує ситуацію і представник 3-го полку – заступник командира полку Андрій Неживий. 
"До кінця 2014 року ми здійснювали обмін полоненими самостійно, наразі ж функцію на себе перебрав Міжвідомчий Центр по звільненню полонених при СБУ, після чого процес почав затягуватися. З середини 2015-го року обміни проходять дуже складно – що стало тому причиною говорити не берусь".
Наприкінці прес-конференціі жінки звернулись до Президента з проханням про зустріч та активізацію роботи з визволення їхніх чоловіків та усіх військовослужбовців з полону.
Дружини військових з Кіровограда вимагають зустрічі з Президентом та звільнення чоловіків з полону ДНР
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований