04 травня 2024, субота

450 днів пекла. Кіровоградські спецназівці вже 15 місяців знаходяться у полоні донецьких бойовиків

Чоловіки служили на контракті в 3-му полку спецпризначення. Ще в 2015-му Супроводжуючи колону з під Дебальцівських обстрілів, група із дев’яти спецназівців потрапили в засідку козаків війська Донського. Тоді у ході бою двох військових було вбито на місці, інших взято у полон. З часом частину хлопців вдалось звільнити, та двоє кіровоградців Сергій Глондар та Олександр Корінько до цього часу знаходяться в неволі. 
Маленькій Марійці Глондар майже три роки. Вона дуже любить свого тата, проте пам’ятає його фактично тільки зі світлин. До полону він потрапив майже півтора роки тому, 16-го лютого 2015-го року. Молодшій донечці Ганні, вже сім місяців, вона вже потроху починає ходити. Та рідний батько перших кроків свого чада не бачить. Він навіть на світлинах її жодного разу не бачив. Про вагітність другою дитиною дружина військового, Катерина Глондар, дізналась саме в той день, коли чоловік потрапив у полон. 
Інший військовий з Кіровограда, який понад 450 днів перебуває у полоні – Олександр Корінько. Він, одружившись на пані Юлії, навіть не встиг відсвяткувати медовий місяць та потрапив на фронт. Потім – полон… 
[widgetkit id=1261]
У пошуках допомоги, жінки навіть до Європейського суду з прав люди звертались, та як повернути чоловіків до додому так і не почули.
«Наші хлопці у Франції,  в «Червоному Хреисті» зазначені як військовополонені. Ми подали їх імена до Європейського суду з прав людини, у Страсбург, Ми писали Джону Сіднею Маккейну, американському дипломату і сенатору штату Арізона. Ми написали лист До Єлизавети ІІ, королеви Великобританії. Цей текст зараз опрацьовується нашими адвокатами і перекладачами в Києві. Якщо треба буде, ми і в Ватикан напишемо, головне щоб результат був". – говорить дружина полоненого Юлія Корінькова
Військова частина, від якої хлопці йшли на війну, кажуть що самі у безвиході. Повноваження по обміну полоненими передані до структури СБУ. На якій стадії переговори – там не розголошують.
Фактично, частина, яка не має права залиши в біді своїх побратимів, але в нас немає інструментаріїв, тобто ми так як і дружини військовослужбовців крім того щоб писати  такі ж самі як і вони запити до цього центру, по звільненню полонених, фактично більше не маємо ніяких можливостей – говорить заступник командира 3-го полку спецпризнячення Андрій Нежевий
Дружини полонених, постійно оббивають пороги високопосадовці, навіть звернулись до Європейського суду з прав людини Англійської королеви. Кілька разів намагались зустрітись з Президента України, натомість отримували відмови. Жінки кажуть, що після всіх пройдених кабінетів, остання надія, саме на гаранта конституції. Що йому вдасться вплинути на бойовиків і визволити українських військових.
450 днів пекла. Кіровоградські спецназівці вже 15 місяців знаходяться у полоні донецьких бойовиків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований