20 квітня 2024, субота

Для жителів Кіровоградщини обстеження судин серця зробили набагато доступнішим

На Кіровоградщині пацієнтам з діагнозом "гострий інфаркт міокарда" з державного бюджету безкоштовно закуповується витратний матеріал для проведення коронаровентрикулографії (КВГ). 
Інформацію про це передає Точка доступу, посилаючись на прес-конференцію головного лікаря обласного кардіодиспансеру Ганну Сухомлин сьогодні, 13 травня.
Нагадаємо, кoрoнaрoвентрикулoгрaфія (КВГ) – це нaйбільш тoчний мaлoтрaвмaтичний метoд, щo дoзвoляє oбстежити oсoбливoсті aнaтoмії судин серця, лoкaлізaцію, ступінь і прoтяжність їх урaжень. Ця діaгнoстичнa прoцедурa мaє величезну вaжливість для прaвильнoгo вибoру oптимaльнoгo метoду пoдaльшoгo лікувaння пaцієнтa з ішемічнoю хвoрoбoю серця.
Як зазначає Ганна Сухомлин, існує державна програма, що називається "Запобігання та лікування сурцево-судиних захворювань", завдяки якій обласний кардіологічний диспансер отримав додаткове фінансування на витратні матеріали – клапани, шовні нитки та ін., що дозволило здешевити вартість процедури КВГ для пацієнтів. Так, ця процедура коштує близько 6-8 тис. грн., а завдяки державному фінансуванню ціна зменшується до 3-3,5 тис. грн.
– Для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда в минулому році Кіровоградською облдержадміністрацією було виділено 1,5 мільйона гривень на витратні матеріали для ангіографа, – наголосила головний лікар кардіодиспансеру.
Ганна Сухомлин висловила сподівання, що і в цьому році програма буде профінансована, і хворі зможуть отримати можливість пройти кoрoнaрoвентрикулoгрaфію за доступною ціною.
Для жителів Кіровоградщини обстеження судин серця зробили набагато доступнішим
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований