08 травня 2024, середа

Реформа децентралізації та судова реформа: коли кіровоградцям чекати змін

17 травня  об 11.00 у Кіровоградському прес-клубі (вул. Соборна, 1-а, 2 поверх) відбудеться прес-конференція у рамках інформаційної кампанії «#КонституціЯ», на якій експерти Центру політико-правових реформ розкажуть про перебіг конституційного процесу в частині судової реформи та децентралізації влади. На прес-конференції буде презентовано результати нещодавно проведеного дослідження щодо ставлення кіровоградців до судової системи та їх бачення реформи системи правосуддя. Про це Златополю повідомили організатори заходу.
 
Експерти говоритимуть про те, які зміни чекають на жителів Кіровоградської області у разі прийняття поданого Президентом законопроекту про внесення змін до Конституції щодо правосуддя та пояснять ситуацію у Парламенті щодо розгляду проекту Закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.
Експерти розкажуть, як кожен може долучитися до конституційного процесу для досягнення конституційних змін в інтересах громадян.
84% жителів Кіровоградщини відзначають поширеність корупції серед суддів.  Натомість повну довіру судам висловило менше 1% опитаних.  Внесення відповідних змін до Конституції дасть можливість змінити ситуацію.
 
У прес-конференції візьмуть участь:
 
• Максим Середа, експерт з судової реформи Центру політико-правових реформ;
• Катерина Давиденко, експерт з питань місцевого самоврядування Центру політико-правових реформ.
 
Нехтування найважливішими соціально-правовими нормами життя українців, які зазначені в Конституції, призвело до вкорінення корупції та непрофесіоналізму в органах державної влади. Почесне лідерство тут можна віддати судам. Дослідження показують, що лише 0,8% українців повністю довіряють суду – це найнижчий показник довіри серед державних інституцій. Корупція, вплив олігархів та політиків, ухвалення замовних рішень і кругова порука – це все, на переконання суспільства, є реаліями українського судочинства. Ситуацію може змінити лише комплексна судова реформа, невід’ємною частиною якої має стати внесення змін до Конституції з метою оновлення суддівського корпусу.
 
Контактна особа: 
Аліса Тимченко 
координатор регіонального прес-центру 
Центру політико-правових реформ
063 864 30 62
044 278 48 95
alisa.timchenko.kk@gmail.com
 
Реформа децентралізації та судова реформа: коли кіровоградцям чекати змін
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований