18 травня 2024, субота

У Кіровограді вшанували жертв кримськотатарського геноциду

Студенти Кіровоградської державної льотної академії провели мітинг-реквієм, по жертвам, які постраждали від радянської системи. Зараз у цьому навчальному закладі навчається п’ятеро представників кримськотатарського народу. А в 2014-му, на стінах закладу відкрили пам’ятну дошку кримчанину, пілоту-випробовувачу, двічі герою Радянського союзу, Амет-Хан Султану. Він започаткував таке поняття як «повітряний таран». За час льотної практики він освоїв близько 100 типів літальних апаратів і провів у небі понад чотири тисячі годин. Та не зважаючи на всі заслуги перед вітчизною, він так само як і всі представники кримськотатарського народу постраждав від геноциду. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Для багатьох юнаків, ця постать стала кумиром і вони взявши приклад з Амет-Хана, так само пов’язали власне життя з авіацією. Майбутні пілоти і диспетчери схилились перед трагедією, яку довелось пережити кримському народу. Вони вшанували жертв хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки натхненника Амет-Хана Султана.
Коли проходила депортація, його вся сім’я постраждала. І він як представник кримськотатарського народу також постраждав. І тільки коли однополчани дізнались, що він без роботи, без житла, з маленькою дитиною на руках, почали звертатись до міноборони, і лише тоді його влаштували льотчиком випробовувачем – говорить начальник КЛА НАУ Сергій Неділько.
У Кіровограді вшанували жертв кримськотатарського геноциду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований