27 квітня 2024, субота

Кіровоградські Герої Чорнобиля отримали пам’ятні медалі від міської ради (ФОТО)

Цієї п’ятниці, 20 травня, у приміщенні  кіровоградського НВО №8 для Героїв Чорнобиля силами школярів пройшов концерт, приурочений тридцятим роковинам трагедії на Чорнобильській АЕС.

Трагедія, що сталася тридцять років тому і героїзм тих людей, які не дали цій трагедії забрати ще більше життів та відібрати здоров’я цілих поколінь, назавжди залишаться в пам’яті українців, пам’яті кіровоградців. Як підтвердження цьому – у п’ятницю близько трьох  десятків ліквідаторів аварії на ЧАЕС отримали пам’ятні медалі від Кіровоградської міської ради. Почесну місію з нагородження взяли на себе депутати міськради від «Батьківщини» Ооександр Цертій та Юрій Гребенчук.

–  Після аварії на ЧАЕС вислів «мирний атом» більше ніколи не вживався у його первісному значенні. Наслідки цієї страшної трагедії ми відчуваємо і сьогодні: це сотні тисяч скалічених людських доль, це жахливе екологічне забруднення, яке відразу призвело до зростання рівня онкологічних захворювань в усій Європі, це Зона Відчуження,  яка назавжди залишиться виразкою на тілі української землі, цее 600 тисяч ліквідаторів, які поклали в боротьбі життя і здоров’я  –  зазначив голова фракції «Батьківщина» в міській раді Олекснадр Цертій, звертаючись до ліквідаторів аварії на ЧАЕС. – Немає таких слів, якими можна було б висловити усю глибину вдячності за ваш подвиг, за вашу самопожертву.  Я вклоняюся перед вами усіма і дякую кожному з вас за той внесок, який ви зробили в ім’я нашого спільного з вами майбутнього.

 

[widgetkit id=1273]

Окрім гарно підготовлених виступів шкільних колективів, своєю піснею, яка народилася спонтанно, присутніх вразила Галина Василівна Каплун. Галина Василівна – уродженка Полісся, працювала на ЧАЕС в момент трагедії, а її рідний дім потрапив до забрудненої зони, тож новою домівкою для пані Галини став Кіровоград. Туга за домом, людська трагедія, героїзм звичайних українців – усе це сплелося в пісні Галини Каплун. Гості заходу ледь стримували сльози. 

Кіровоградські Герої Чорнобиля отримали пам’ятні медалі від міської ради (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований