04 травня 2024, субота

Педагог з Кіровоградщини пропонує скоротити літні канікули

Педагог з Кіровоградщини Віктор Громовий пропонує скоротити літні канікули, пише Гречка.
"У нас найкоротша тривалість навчання та навчальний рік серед країн Європейського союзу. У жодній європейській країні немає канікул, які тривають 3 місяці. Наприклад, в Німеччині – 1,5 місяці. Весь червні діти вчаться, потім йдуть на канікули і з середини серпня повертаються на навчання ", – говорить Gazeta.ua  Віктор Громовий, заслужений учитель України.
Він вважає, що потрібно створювати нову систему навчання, яка буде мотивувати учнів і вони матимуть бажання відвідувати уроки.
"Наші діти недоотримують мінімум один навчальний місяць щороку. До цього додається 2-3 тижні карантину і вихідні зі святами. Потім викладачі перевантажують дітей намагаючись втиснути програму навчання, аналогічну німецької, але стислу в термінах. Тому тривалість навчального року потрібно привести до європейських стандартів. Це не обов'язково повинні бути традиційні уроки. Можна проводити позаурочні заняття на відкритому повітрі з фахових предметів. Зараз в зв'язку з року англійської мови пожвавилися мовні табори ", – говорить він.
Ця проблема потребує вирішення. Але вона є не популярною. Учні та вчителі обурюються, тим що в них як би "крадуть канікули".
"Скорочення тривалості літніх канікул дало б можливість зменшити завантаженість протягом навчального року. Тоді зникне потреба в проведенні 7 уроків в день і занадто великої кількості домашніх завдань. Сьогодні діти сильно перевантажені. Те що викладають в 10 місцях, ми втискуємо в 8. Тобто залишається ще 20 відсотків. через це діти часто хворіють ", – говорить експерт.
Довідка. Віктор ГРОМОВИЙ, 53 роки, головний редактор порталу ”Освітня політика”. Народився у селищі Нова Прага Олександрійського району Кіровоградської області. Закінчив історичний факультет Кіровоградського педагогічного інституту. Працював у школі № 6 у обласному центрі, у селі Созонівка Кіровоградського району, очолював гімназію імені Тараса Шевченка. Тричі обирався депутатом обласної ради. З 2006 року очолює координаційну раду Асоціації лідерів освіти України. Позаторік став головним редактором порталу ”Освітня політика”. Видав книжку ”Школа, школа…” Автор фільмів ”Американська школа”, ”Японська школа”, ”Шведська школа”, ”Ізраїльська школа”, ”Німецька школа”. Дружина Ірина – вчитель у гімназії.
Педагог з Кіровоградщини пропонує скоротити літні канікули
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований